Wielką radość uczyniłaś w życiu moim, rumuńska Dacio Duster - zjawieniem się swoim.
Ja po Logana do salonu jechałem, gdy na wejściu ciebie - dumną - napotkałem.
Mnie oczarowałaś i rodzinę moją, urokiem zewnętrznym i skromnością swoją.
Tyś z krainy ludu - dla ludu stworzona, obcy tobie luksus, pycha i mamona.
Nie dla ciebie systemy samolotu czy rakiety, po ziemi masz "stąpać" - nie ruszać w planety.
Wnętrze twoje skromne - mnie to nie przeszkadza,
sprawność twa w terenie wszystko wynagradza.
Od września do marca długi czas czekania, już dziś jestem gotów do tego spotkania...
Witam!
Forum zacząłem czytać pod koniec września, zarejestrowałem się w październiku, teraz po raz pierwszy piszę.
Krótko przedstawiłem moją wstępną, subiektywną ocenę Dustera. W marcu mam "czarnulkę" odebrać ale ostatnie wieści mówią nawet o lutym, także - już "z górki".
Rocznik 2012, napęd na 4, 1.6 benzynka, czarny metalik, domówiłem ASR i ESP, klima, bez radyjka, bez specjalnych dodatków (względy oszczędnościowe), dojdą chlapacze i - co jeszcze - wyjdzie po lekturze forum.
Dwa, trzy wyjazdy w roku w Tatry, raz Alpy, planuję również bywać w Karpatach, poza tym wyjazdy do lasu, nad morze, Bory Tucholskie, miasto - myślę, że Dusterka mnie nie zawiedzie.
Oczywiście - decyzja o kupnie DD jak i wierszyk - całkowicie przemyślane i na trzeźwo
Auta szukałem od późnej wiosny, brałem pod uwagę wiele marek, jeszcze więcej modeli. Głównie kombi lub sedany ze sporym bagażnikiem. Trafiłem na Dacię Logan i wtedy... zobaczyłem "na żywo" Dustera - podniesione kombi, bagażnik dla mnie wystarczający, właściwości terenowe spore, napęd na 4 "łapy", auto pozytywnie proste, wiele tańsze od innych nowych autek o podobnych właściwościach. Jazda próbna tylko po mieście, asfalt - wrażenia i ocena pozytywna. Szukałem DD rocznej, ale... stanęło na salonie. I dobrze.
Witaj w Klubie...
jak już odbierzesz drakulkę to nie zapomnij o kultowej uszczelce i naklejce (bez tego będziesz "niepełnoprawnym" Klubowiczem)...
cierpliwości w oczekiwaniu na spełnienie...
Marka: Daćka i "łopel"
Model: Duster 4X4
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 912 Skąd: z Powołania ;-P
Wysłany: 2011-12-29, 21:02
Witaj w klubie - to jest powitanie drugie
Bo mi moderator wyciął "wiersz" zbyt długi *
Śladu zeń nie zostało**, więc piszę z mozołem:
Niech Ci się w Daćce dobrze kręci każdym kołem
* Przeniosła go "cholera" do nowego wątku
I dlatego muszę pisać od początku
** licentia poetica
Ostatnio zmieniony przez ajax 2011-12-29, 21:04, w całości zmieniany 2 razy
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2011-12-30, 11:39
witam
miałem podobny dylemat, przez niemal rok śledziłem wszystko, co dało się prześledzić, przeczytać, obejrzeć i usłyszeć na temat Dustera. Więc nie mogę powiedzieć,że była to decyzja impulsywana . Zresztą jak sądzę, chyba jak u każdego z obecnych i przyszłych właścicieli tego sympatycznego pojazdu
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2011-12-30, 11:39, w całości zmieniany 1 raz
Mnie też przeniósł wierszyka Marek1603
Tylko nie wiem za co ? Co takiego złego zrobiłem ?
Nawet nie wiem gdzie jest ?
A posiadam do niego prawa autorskie :)
Ostatnio zmieniony przez lukka16 2011-12-30, 16:21, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Daćka i "łopel"
Model: Duster 4X4
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 912 Skąd: z Powołania ;-P
Wysłany: 2011-12-30, 17:17
lukka16 napisał/a:
Mnie też przeniósł wierszyka Marek1603
Tylko nie wiem za co ? Co takiego złego zrobiłem ?
Nawet nie wiem gdzie jest ?
A posiadam do niego prawa autorskie :)
ad 1 - za żywota
ad 2 - napisałeś wierszem, a nie prozą
ad 3 - na każdy temat - Kącik Literacki (Pytanie do moderatora: Czy w to miejsce ma trafiać tylko "wierszokletyzm" czy proza także?)
ad 4 - prawa posiadasz, ale moderator też swoje posiada
Ostatnio zmieniony przez ajax 2011-12-30, 17:20, w całości zmieniany 1 raz
Wiersz "tytułowy" (zadowolenie...) powalił mnie na kolana! Odstresowałam się za wszystkie czasy i spłakałam jako bóbr, aż mi łzy po plecach leciały...
04 stycznia podpisałam umowę na Dustera i juz jestem dumna, ze dołączam do tak doborowego towarzystwa!
_________________ Były: kaszlak,fiesta, Corolla, mercedes 190, laguna kombi, cherokee, musso (ble), był scenic RX4 , jest ford escape (4x4), i JEST: DUSTER (4x4)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum