Mam oryginalne dywaniki gumowe i tam nie ma osłony na "podnóżek", tak samo jak na tych dywanikach z Allegro.
Jak niema jak jest. Mam je i z pewej strony na dywanie kierowcy jest wystająca około 10 - 15 cm guma. W zupełniści to wystarczy chyba, że ktoś wkłada nogi pod peadły...
Ostatnio zmieniony przez robo1973 2011-10-13, 09:40, w całości zmieniany 1 raz
Jest guma POD pedałami ale nie obok, na tej "podpórce", po lewej stronie pedału sprzęgła.
Dywanik wygląda tak jak na tym zdjęciu:
.
Wiem, że to inny samochód ale dobrze widać, prawie dokładnie pod kierownicą, jak dywanik omija nadkole/podnóżek.
Znaczy ja mam dywaniki gumowe głębokie z salonu. Nie wiem jak jest przy innych.
Jest guma POD pedałami ale nie obok, na tej "podpórce", po lewej stronie pedału sprzęgła.
Dywanik wygląda tak jak na tym zdjęciu:
Obrazek .
Wiem, że to inny samochód ale dobrze widać, prawie dokładnie pod kierownicą, jak dywanik omija nadkole/podnóżek.
Znaczy ja mam dywaniki gumowe głębokie z salonu. Nie wiem jak jest przy innych.
He bo to nie są na zdjęciu dywany do DD. Jak wrócę z Węgier to dam fotki
Ja mam od nowości, oryginalnie dołożone z salonu gumowe dywaniki do dustera.
Po weekendzie powinno być wiadomo, co na to powiedzą ludzie z salonu, czy bedzie to uznane za wynik eksploatacji czy jednak jakiegoś defektu wykładziny i okaże się czy trzeba będzie zabrać się za udoskonalenia w postaci rzepów, kleju itp.
Brawo za upór - trzeba walczyć o swoje
Ja walczę o wymianę dywaników welurowych, też zrobili zdjęcia i czekam do przyszłego tygodnia na odpowiedź centrali. ale to zupełnie inny temat.
http://www.daciaklub.pl/f...der=asc&start=0
Ostatnio zmieniony przez lukka16 2011-11-18, 23:00, w całości zmieniany 1 raz
Witam.
Posiadam dustera od września . kupiłem dywaniki od polskiego producenta i w tym miejscu gdzie się trzyma lewy but maja taka specjalną gumę. Nie zauwarzyłem mechacenia wykładziny.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-01-10, 21:17
pozostaje więc jedynie nadzieja że to przypadki jednostkowe. Ja mam pewną związaną z tym koncepcję .Nabyłem za 5 zet (w sklepie, gdzie jest wszystko po 5 zet ) czarną ,gumową wycieraczkę podłogową o ładnym wzroku, zrobię z tektury szablon będący dokładnym odwzorowaniem tego osłoniętego wykładziną miejsca,gdzie trafia lewa stopa, wg tego szablonu wytnę gumę, którą planuję przykleić na stałe (solidnym szewskim klejem) do wykładziny w tym miejscu - tak jak jest w wielu rozsądniej pomyślanych wnętrzach. Innymi słowy poprawię producenta
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-01-10, 21:26, w całości zmieniany 3 razy
nie lepiej na rzepach?
http://www.lidl.pl/cps/rd...index_23953.htm
jak na kleju zapitolisz to będzie na amen a tak to zawsze można zdjąć, pytanie tylko jak te rzepy się będą trzymać wykładziny.
Ja kupilem jakas uniwersalna wycieraczke w markecie poprzycinalem i wsunalem pod oryginalna tak, zeby siegala pod pedaly i do miejsca oparcia lewej nogi. Jak najbardziej dziala.
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: dci 1.5, 90 KM
Rocznik: 2016
Wersja: Stepway Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 283 Skąd: W-Wa, teraz CH
Wysłany: 2017-08-10, 15:07
dokker po 15-tu miesiacach uzywania...
wczoraj tak patrze na ta wykladzine kolo sprzegla gdzie lewa noge opieram i widze ze sie cholerstwo przetarlo bo biale jest a jak ruszam to noga to widze co jest pod wykladzina... przyznam ze czegos takiego w innych samochodach nigdy nie widzialem po takim czasie...
z tych wszystkich wpisow tutaj widze ze ASO tego w ramach gwarancji raczej nie reperuje i trzeba cos sobie nakleic na to...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum