Wysłany: 2012-01-25, 10:01 Aku do Reno Clio II ???
Może ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc:
Mam Clio II Storia, 1.2 benzyna, które wczoraj i dziś odmawiało posłuszeństwa z powodu rozładowanego akumulatora. Aku, tak jak samochód, ma już niemal 6 lat, więc chyba jego święte prawo się do końca rozładować ? Jaki dobry i (najlepiej) tani akumulator kupić do tego samochodu ?
Z góry sorry za pytanie, na które pewnie znalazłbym odpowiedź po chwili wertowania internetu, ale tej chwili naprawdę nie mam, a muszę jak najszybciej uruchomić auto, bo jeździ nim żona i pożyczanie prądu kablami kilka razy dziennie po prostu w jej przypadku nie wchodzi w grę...
Kup Centrę 40 - 50 Ah i już. Może być nawet seria standard (CC412 według katalogu)
I tak wytrzyma te kolejne 5 lat.
Tu masz katalog:
http://webshop-cs.tecdoc....=PL&country=PL#
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2012-01-25, 10:29, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia
Model: Sandero I oraz MCV II
Silnik: 1.5 dci oraz 1.2 16V LPG
Wysłany: 2012-01-25, 10:56
ratowałem kilka razy akumulatory przeważnie pomaga dolanie wody destylowanej do kazdej celi jesli mozna otworzyc korki aku i ladowanie 24h niskim pradem inny aku był bezobsługowy ktory sie rozladowal (napiecie ponizej 10V) totalnie i nie chcial wogole sie ladowac (nie pobieral zadnego pradu z prostownika) podalem mu 24V i obserwowalem amperomierz trwalo cos to kolo pol godziny az wreszcie zaczal pobierac prad wtedy podalem normalne napiecie ladowania i aku ozyl i co wazne chodzi juz 2 lata!! aku przeznaczony w ciagniku rolniczym 120Ah ktore nie naleza do tanich
najbardziej sie opłaca aku żelowy trwalosc z tego co Pan z sprzedazy mowił to do 20lat!! i ma ogromny prad rozruchowy wierzcie lub nie ale miał w swoim iveco (diesel) taki aku żelowy cos powyzej 30Ah i krecil jak szalony prad rozruchu koło 1000A!! np cos takiego:
Ja mogę polecić zarówno centrę jak i ZAP Sznajder. Centra służyła mi 6 lat w escorcie, Sznajder 2,5 roku od kupna więc nie wiem ile łącznie w Fordzie Ka.
A 3letniego Sznajdera od 2 lat nieużywanego oddam za free
Ostatnio zmieniony przez benny86 2012-01-25, 12:25, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum