Wysłany: 2012-03-16, 19:51 Odklejające się naklejki na progach
Zauważyłem ostatnio przy sprzątaniu w aucie, że obrzeża naklejek na progach nie trzymają się, dostał się pod nie bród i piasek, ma ktoś podobnie? Niby pierdoła ale zawsze te naklejki jakoś chronią lakier i nawet niegłupio wyglądają. Zamierzam to zgłosić przy przeglądzie.
Marka: Dacia
Model: Journey
Silnik: 1,2 TCe
Rocznik: 2025 Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 819 Skąd: ŚLĄSK
Wysłany: 2012-03-17, 11:37
Chodzi Ci o naklejki (nakładki firmowe) na błotniki?
Jeśli tak, jedź do serwisu. Jeśli masz gwarancję zrobią za free. W moim Dusterze też po zimie zaczęły się odklejać. Po wizycie w ASO jest OK.
Poza tym podobny problem był już na forum. Były tam informacje na temat środków, które były stosowane do samodzielnej naprawy odklejających się nakładek.
Zostawiam to póki co tak jak jest, bo aby cokolwiek móc zrobić powinno się je najpierw całkowicie odkleić. Pod naklejką zebrał się piach, kurz i jeden tylko wie co jeszcze.
Nie rozważałem składania reklamacji (Stepway ma już 8 m-c), bo to raczej nie ten zakres cenowy by móc wymagać tak naprawdę "pierdołki". Pewnie przed zimą zdejmę je samodzielnie. Funkcjonalności nie dają, wpływ na wygląd symboliczny...
No chyba, że rozwinie się tutaj ciekawa dyskusja
Bardziej smucą mnie odpryski na lakierowanym plastiku. Listwach poniżej progów. Widać czarne plamki, a sam element ozdobny a'la SUV w tym miejscu jest już mocno porysowany. Z daleka tego nie widać, nie rzuca się to w oczy, nie psuje w znaczący sposób estetyki ale mam świadomość że jest to "normalne" zużycie. Zaraz przekręcę kolejną symboliczną granicę 30tyś km.
Nie rozważałem składania reklamacji (Stepway ma już 8 m-c)
Dlaczego? Cena nie ma nic do rzeczy - się popsuło, to niech ASO naprawia.
Mówimy o naklejce. Jeżeli wydarzyłoby się to w ciągu pierwszego tygodnia, to sprawa byłaby bardziej oczywista. A tak? Czym innym byłaby np.korozja progów podważam tylko zasadność żalenia się w ASO, a może brak mi poprostu natury "pieniacza"?
Autor wątku nie zaznaczył, sądzę że dość istotnej informacji, że jak domniemam mowa jest o naklejce progowej Stepway. Sandero Laurete po blisko półtorej roku wygląda dobrze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum