Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,5dCi
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate
Wysłany: 2012-03-24, 22:15 Witam.
Witam wszystkich.
To moja pierwsza wizyta i pierwszy wpis. Wybór padł na Dustera i tak trafiłem na Wasze forum, które przeglądam od pewnego czasu w poszukiwaniu wszelkich informacji na jego temat Dzisiaj złożyłem zamówienie na białego Dustera 4x2, diesel 90 KM, wersja Laureate z ESP i ASR. Dlaczego taki wybór ? Po pierwsze 1800 PLN za lakier metalizowany to moim zdaniem za dużo, wolałem tę kwotę przeznaczyć na ESP i ewentualnie inne dodatki . Co do silnika – od 9 lat posiadam Renaulta Kangoo z tym silnikiem = jest bezawaryjny i bardzo oszczędny. Przez cały okres eksploatacji została w nim wymieniona tylko jedna świeca żarowa (oczywiście regularne wymiany oleju i rozrząd po 90 tysiącach). W umowie termin odbioru mam określony na 20 maja br.
Pozdrawiam
Andrzej
Doświadczenia wielu użytkowników (w tym moje) mówią że często w praktyce auto jest do odbioru nieco wcześniej niż pierwotnie podany termin. Miłego oczekiwania i późniejszej eksploatacji!
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Marka: DUSTER I 1,5 dCi 90KM
Model: TESLA model 3 LR
Silnik: 440 KM
Rocznik: 2021, 2022 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2011 Posty: 549 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2012-03-25, 21:34
Witaj
_________________ Tesla 3 LR 82 kWh 4x4 440 KM 2022r. - 14,0 kWh/100 km
Renault ZOE II 52 kWh 2020r. - 13,0 kWh/100 km
Witaj. Według mnie rozsądny wybór z ESP zamiast lakieru. Biały Duster bardzo wiele zyskuje wizualnie po zamontowaniu akcesoryjnych plastikowych nakładek i chlapaczy. Dodają charakteru i muskulatury, ponadto chronią lakier przed obiciami chociażby na parkingach.
Pozdrawiam
_________________ Duster u szczęśliwego nowego nabywcy :)
Ja też mam Dustera z lakierem niemetalicznym Błękit Morski lub po prostu niebieski, wg. mnie prezentuje się świetnie a ostatnio nawet jeszcze lepiej - po woskowaniu.
Ja, niestety, na swój samochód czekałem 7 miesięcy, ale naprawdę warto było.
(...)
Doświadczenia wielu użytkowników (w tym moje) mówią że często w praktyce auto jest do odbioru nieco wcześniej niż pierwotnie podany termin. (...)
To pocieszające, co mówisz, bo tu widzę kolejnego kolegę, który ma wcześniejszy odbiór auta niż ja.
A ja tak czekam. Tak wypatruję. Budzę się z krzykiem i biegnę do okna. I ciągle jej nie ma
O tak - ja miałem Dusterkę miesiąc przed zakładanym terminem. Także - moment i maj..
Nie widziałem w realu, ale na fotach ten biały prezentuje się efektownie.. Ale to już rzecz gustu.
Maj prawie już, już.
Sam wiem po sobie, że ostatnie tygodnie, dni, godziny czekania to udręka.
Rozgość się w klubie to czas szybciej zleci a i wiadomości nabędziesz.
_________________ Bądź ostrożny na drodze. Szanuj życie swoje i innych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum