Tutaj z kolei powołują się na "zdanie producenta", nie podając szczegółów. Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale czy to aby nie jest tak, ze samo Renault rozpuszcza plotki, a na podstawie zainteresowania mediów, reakcji potencjlanych klientów, badań rynkowych itp. podejmie decyzję o ewentualnej produkcji takiego modelu?
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2388 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-03-26, 11:24
benny86 napisał/a:
Tutaj z kolei powołują się na "zdanie producenta", nie podając szczegółów. Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale czy to aby nie jest tak, ze samo Renault rozpuszcza plotki, a na podstawie zainteresowania mediów, reakcji potencjlanych klientów, badań rynkowych itp. podejmie decyzję o ewentualnej produkcji takiego modelu?
Nie, zazwyczaj nie jest. Zazwyczaj to tzw. "media społecznościowe", czyli gdzieś ktoś coś wysysa z brudnego palucha, a reszta "dziennikarzy nowych mediów" powiela to bez sprawdzania. ;) W tym konkretnym przypadku oznacza to tylko tyle, że stażysta/"społecznik" klepiący newsy na AutoCentrum również czyta francuskie.pl. :)
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-03-26, 11:27
sądzę,że miejskie autko klasy A pojawi się wcześniej czy później. Renault nie ma na chwilę obecną nic konkurencyjnego dla trojaczków z Kolina, trojaczków VW i nowej Pandy.Twingo sprzedaje się tak sobie i jest dość drogie. Musi więc szybko zadziałać, bo to spory kawałek tortu. I tradycyjnie pojazdy z rombem sprzedawałby się na zachodzie a z otwieraczem na wschodzie i południu
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-03-26, 11:30, w całości zmieniany 2 razy
zy to aby nie jest tak, ze samo Renault rozpuszcza plotki
Wszystko jest możliwe, nawet łącznie z tym, że nie wie prawica (=jeden dyrechtor) co czyni lewica (=inny prezes).
...Tyle że czytając przez lata wypociny tuzów dziennikarstwa motoryzacyjnego (nie tylko naszego, AutoBild mi świadkiem) najbardziej prawdopodobne jest jednak ssanie palucha: była premiera, cos tam coś tam czeba było nastukać, to przy okazji pan redachtor przeczytał, że rok temu SAMAR podał, że Moto.pl napisało, że w Motorze widzieli we francuskim "AutoŚmieciu" wizualizację Nowego Modelu Dacii Na Płycie Twingo!!!111!!omg!... No i tak to się zazwyczaj kręci.
Ale oczywiście być może faktycznie w podziemiach Pitesti testują już nowego Dacio-Smarto-Pulso-Micrę, kto wie d:
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-03-26, 12:13
Rosja to dziwny kraj - tam Logan,Sandero i Dustar mają znaczek Renaulta. A sami Rosjanie dumnie stwierdzają,że nie kupują jakiegoś badziewia tylko auta solidnej europejskiej marki z tradycjami
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-03-26, 12:14, w całości zmieniany 1 raz
Ale oczywiście być może faktycznie w podziemiach Pitesti testują już nowego Dacio-Smarto-Pulso-Micrę, kto wie d:
ponoć są dobrze rozbudowane podziemne drogi pod pałacem Nicolae Ceauşescu. Więc może testują , ale raczej nie.. Im bardziej zależy na Twingo i Smarcie nowym
Wysłany: 2012-03-26, 13:59
a najbardziej bawią mnie nie same artykuły, ale komentarze "znafcuf" motoryzacji
Teoretycznie dla klientów byłoby dobrze, gdyby był dostępny tani, prosty, mały i porządny samochodzik. No niech będzie, że za 5kE / 20 kzł.
Ale...
Kto to kupi?
U nas? I tak wygra używany passek / acord / mondek za 5-10-15 tys. zł - "Bo to, paaaanie, prestyż, a taka dacia co? Gówno!".
Na Zachodzie? Już teraz sandero jest wystarczająco tanie. Fakt, nie jest zbyt małe i być może coś smartopodobnego, jeszcze trochę tańszego by się przyjęło, ale jak do tej pory dla motokoncernów to jest - za? - duże "być może", bo wersje podstawowe sprzedają się w pojedynczych procentach, ergo, sama cena cudów nie czyni...
Chociaż ja osobiście jestem przekonany, że chętnych by nie zabrakło i jest to po prostu jeszcze nie odkryta nisza - no ale producenci jak na razie myśleli inaczej /:
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-03-26, 14:16
laisar napisał/a:
U nas? I tak wygra używany passek / acord / mondek za 5-10-15 tys. zł - "Bo to, paaaanie, prestyż, a taka dacia co? Gówno!".
z tego co widze takie podejście się coraz szybciej zmienia, ale jeszcze jakiś czas będzie dominować. Moim zdaniem citadine w polsce nie znalazło by w PL klienteli z innego powodu - po prostu auta segmentu A dla wielu są zbyt małe... Takie sandero to świetny kompromis/złoty środek - niedrogie,przestronne, a jednocześnie wystarczająco zwinne w mieście
Wysłany: 2012-03-26, 14:24
biorąc pod uwagę fakt,że u nas wielu kierowców pandę uważa za auto rodzinne, benny może mieć sporo racji
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-03-26, 15:57
laisar napisał/a:
Mejbi, bejbi - ale czy na tyle, żeby na tym zarobić za rok-dwa-pięć?
IMHO przy takim poziomie cenowym (20kzł za golasa, około 25kzł za wyposażenie ala sandero story) można by zrobić niezły biznes, ale to tylko moje zdanie i moge się mylić
Marka: Dacia
Model: Logan Ambiance
Silnik: 1390 cm, 75 KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 548 Skąd: Katowice
Wysłany: 2012-03-27, 17:04
Cytat:
laisar, ostatnio są duże kumulacje w lotto, nie wiem jak Ty ale ja nieustannie próbuję...
Kiedyś przez 3 lata grałem w miarę regularnie (średnio 2 losowania w tygodniu). Trafiłem 22, czy 23 trójki (wtedy było to chyba 16 zł, na początku mniej), oraz 5 czwórek. Częściej jak sam obstawiałem niż jak grałem na chybił trafił. Dwa zakłady przy kumulacjach, jeden przy normalnej wygranej. Znam tylko jedną osobę, która trafiła piątkę. Czy ktoś zna osobę, która trafiła szóstkę ?
W połowie listopada 2011 roku cenniki Logana były jeszcze dostępne w salonach (Katowice, Świętochłowice). Sedana więc musieli wycofać dopiero w tym roku (2012). Coś tak po cichu, bez rozgłosu zniknął z oferty
_________________ Skoda 105 S (1982-1989), Polonez 1500 SLE (1989-2000), 3×Fiat 126p (19??-2002), czasami pożyczane Daewoo Tico, Skoda Felicia
Ostatnio zmieniony przez ian 2012-03-27, 17:09, w całości zmieniany 4 razy
tak samo jak mnóstwo jest na drogach c1, 107 czy aygo, tak samo Dacia ma szansę na sukces z samochodem klasy A. U mnie w domu pewnie znalazłaby miejsce...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum