Kolego General. Z własnego doświadczenia mogę Ci podpowiedzieć, że jeśli termin odbioru się opóźnia to w ramach rekompensaty możesz "ugrać" np. czujniki parkowania na tył i oryginalny podłokietnik, jak było w moim przypadku. Kiedy po raz trzeci dealer (jak twierdził nie z jego winy) nie dotrzymał terminu odbioru auta to na tydzień (akurat tyle wystarczyło), dostałem do jazdy auto zastępcze (Sandero 1,6).
Tak więc życzę "twardych" ale owocnych negocjacji i cierpliwości!
Marka: Dacia
Model: Duster 1.6 16V
Silnik: K4M (105KM)
Rocznik: 2015
Wersja: Duster Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Lip 2011 Posty: 651 Skąd: ok. Warszawy
Wysłany: 2013-08-16, 11:07
wojciech_69 napisał/a:
Stepway 2 zamówiony 13 lutego, odebrany 26 czerwca 2013 r. - Lublin
Czyli wyglada na to, ze czas oczekiwania na Stepwaye2 sie znaczaco skraca - w Twoim przypadku to bylo ok. 4,5 miesiaca, a kol. Sereq ma czekac ok. 3 m-ce (przy zalozeniu, ze zapowiedzi sie sprawdza).
Witam!
Właśnie dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem Dacii Lodgy 1.6. 84 km. Zamówienie złożone 12.06.2013 r. Wstępny termin przewidywał odbiór na 30.09.2013 r. Udało się miesiąc szybciej. Jestem mega zachwycony autkiem. Pozdrawiam!
Wstępny termin przewidywał odbiór na 30.09.2013 r. Udało się miesiąc szybciej.
Ja odebrałem wczoraj. Niestety mnie przeciągnęli, bo termin miał być 20.08. Z samochodu jestem bardzo zadowolony (po 150km :) ). Również 1.6, trochę się bałem, ale jestem zadowolony - jedzie lepiej niż się spodziewałem. Fotek na razie nie mam - wczoraj byłem za bardzo zabiegany, a poza tym nowe wyglądają wszystkie tak samo ;)
Marka: Dacia
Model: Duster 1.6 16V
Silnik: K4M (105KM)
Rocznik: 2015
Wersja: Duster Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Lip 2011 Posty: 651 Skąd: ok. Warszawy
Wysłany: 2013-09-02, 15:22
JURAND33 napisał/a:
Właśnie dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem Dacii Lodgy 1.6. 84 km. Zamówienie złożone 12.06.2013 r. Wstępny termin przewidywał odbiór na 30.09.2013 r. Udało się miesiąc szybciej. Jestem mega zachwycony autkiem.
Gratuluje i zycze wieloletniej, bezproblemowej eksploatacji . Jednak musze Cie troszke zmartwic - "84" to taki chwyt marketingowy w cenniku, jesli poszukasz w charakterstyce technicznej (w cenniku i w katalogu), to znajdziesz, ze deklarowana moc maksymalna tego silnika to 82KM.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
czy możecie sie pochwalić jakie obsuwy były w odbiorze auta. Tzn przy umowie podają przewidywane termin odbioru i interesuje mnie czy zdarza sie że ten termin jest przekraczany i o ile. Mam pewne plany wczasowe i to już tydzień po przewidywanym odbiorze auta
Planowane dostarczenie mojego Dustera to 22-23 tydzień. Sprzedawca zapewniał mnie, że często jest wcześniej nawet o 2 tygodnie. Żarliwie zapewniał, że nawet w przypadku jakiejkolwiek obsuwy nie będę miał auta później niż 1 lipca.
Uwierzyłem :)
Okoliczna (do 100 km) konkurencja miała terminy dostawy dopiero na koniec lipca-początek sierpnia, dlatego zdecydowałem się pomimo nędznej oferty finansowej.
Zeby nie było tak różowo, to Ogólne Warunki Umowy przewidują opóźnienia nawet do 8 tygodni bez konsekwencji dla sprzedającego (6 tygodni + 15 dni od wezwania listowego do wydania pojazdu).
Pożyjemy - zobaczymy.
Ja mam termin odbioru za 1,5 tygodnia i na razie nic nie wiadomo o samochodzie.
Mam nadzieję, że nie będzie obsuwu bo poprzedni samochód sprzedany, jestem teraz na łasce żony :)
Wesołych Świąt wszystkim :)
Jedno pytanie - czy jest możliwość sprawdzenia jak ma się nasz zamówiony egzemplarz Dustera ? Chodzi mi obecny etap produkcji. Wydaje mi się, że kiedys czytałem o tym na forum , ale za nic nie mogę sobie przypomnieć. Albo to było złudzenie apteczne ;)
Na http://www.dacia.pl jest portal Moja Dacia - zarejestruj się tam.
Potem wyślij maila do sprzedawcy z prośbą o numer zamówienia (inaczej zwany Follow Order).
Ten numer wklepujesz w portalu Moja Dacia w dziale Moje samochody. Jeśli nie zadziała, to poproś o następny numer. Domyślam się że generator tych numerów nie jest user-friendly, bo mój sprzedawca wysłał mi od razu trzy i dopiero ten trzeci zadziałał.
A to mi odpisali z Renault Polska gdy spytałam się jak dodać zamówiony samochód:
Cytat:
W nawiązaniu do otrzymanej od Pani wiadomości uprzejmie informujemy, iż w miejscu „numer zamówienia”, o którym Pani wspomina należy wpisać specjalnie wygenerowany kod „Follow Order”. Funkcja Follow Order przeznaczona jest dla Klientów Dacia zarejestrowanych na portalu Moja Dacia i pozwala na śledzenie stanu zamówienia nowego samochodu. W oczekiwaniu na swój nowy samochód, Klienci, którzy są zarejestrowanymi użytkownikami portalu Moja Dacia mogą śledzić postęp dostawy auta dzięki opcji Follow Order. Aby rozpocząć śledzenie nowo zamówionego auta Dacia należy zarejestrować się na portalu Moje Renault i wprowadzić indywidualny numer zamówienia podany przez koncesjonera. W związku z powyższym prosimy o skontaktowaniem się z Salonem, w którym zakupiła Pani samochód w celu uzyskania numeru Follow Order, a następnie wpisać go w pole „numer zamówienia”.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum