Witam,
w piątek przed południem wybieram się do Gdańska. Pytanie: którędy jechać?
Starą "siódemką" czy może jednak 10 a potem A1 ?
7 zawsze mi się dobrze jeździło ale ostatni raz używałem jej 2 lata temu i była placem budowy.
A1 jeszcze nie jechałem. Czy teoretyczny zysk na czasie rekompensuje opłaty i konieczność tłuczenia się przez 200 km drogą nr 10?
Którędy teraz TIRy jeżdżą częściej ?
Jedź normalnie starą 7 :) do płońska praktycznie lecisz dwoma pasami a później mława nidzica po staremu i za nidzicą znów dwa pasy... ja trasę Gdańsk Warszawa teraz robię w 4h normalnym tempem :) Radar działający jest w miejscowości SZYLDAK Od nidzicy do Ostródy jeździ Skoda Superb z wideo także tam trzeba się trochę pilnować :)
Teraz najlepiej według mnie jechać siódemką. Były czasy, gdy budowano odcinki S7, łatwiej i szybciej było dojechać 10-ką i potem A1. Dziesiatka ma bardzo dużo ograniczeń i pobudowano wysepki co znacznie spowalnia jazdę. Natężenie ruchu na 10-ce jest podobne jak na jednojezdniowych odcinkach 7-ki.
wojtek_pl, zależy dokąd do Gdańska chcesz się dostać. Jeśli na starówkę lub w jej okolice, wybierz 7. Jeśli Oliwa lub Przymorze, jechałbym A1. To ze względu na czas przejazdu. Natomiast jeśli ważny jest dla ciebie koszt przejazdu, zawsze wygra 7 - i nie chodzi tylko o opłatę (w obie strony to chyba 55 zł) ale także o zużycie paliwa.
Zgadza się.
Do Gdańska pojechałem 7 . Nie było źle, nawet niedużo ciężarówek ale wyprzedzanie kłopotliwe.
Z powrotem jechaliśmy z rodziną A1 do Strykowa i potem A2 do Warszawy ale stwierdziłem, że jadąc po nocy będę się czuł bezpieczniej na autostradzie. Opłata za cały odcinek płatny to 27,90 zł. W sumie zeszło nam z tankowaniem i dwoma postojami "technicznymi" równo 4.5 godziny pod dom. Nieźle .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum