Nie - przeczytaj dokładnie jak kolega zamierza ich używać...
jak? normalnie - jak świateł do jazdy dziennej. z tym, że przy okazji będą się palić też postojówki, co w dzień i tak jest niezauważalne.. Więc naprawdę nie wiem o co zrobiło się takie "halo".
A diagności i policjanci niech się lepiej zajmą plagą "xenonów" montowanych bez żadnych homologacji. To dopiero jest problem na drogach, jak taki "HID" przywali po oczach w nocy.
A do kolegi Corrado - akurat te lampy LED są BARDZO jasne.. Więc nie porównujmy ich do "zabawek" za 30 PLN z allegro na 6 czy 8 diodach... Zresztą już kilka osób z forum ma takowe zamontowane...
np. kolega JackTheNight ma identyczne.
http://www.daciaklub.pl/f...r=asc&start=285
A gdyby LED to było "zuo" to nie zaczęli by ich montować w autach fabrycznie...
jak? normalnie - jak świateł do jazdy dziennej. z tym, że przy okazji będą się palić też postojówki, co w dzień i tak jest niezauważalne.. Więc naprawdę nie wiem o co zrobiło się takie "halo".
A diagności i policjanci niech się lepiej zajmą plagą "xenonów" montowanych bez żadnych homologacji. To dopiero jest problem na drogach, jak taki "HID" przywali po oczach w nocy.
A do kolegi Corrado - akurat te lampy LED są BARDZO jasne.. Więc nie porównujmy ich do "zabawek" za 30 PLN z allegro na 6 czy 8 diodach... Zresztą już kilka osób z forum ma takowe zamontowane... A gdyby LED to było "zuo" to nie zaczęli by ich montować w autach fabrycznie...
bo ty takowych świateł nie masz tylko chcesz używać halogenów, a one do tego nie są dostosowane i tyle chyba że coś nie tak rozumiem z tego co napisałeś ???
_________________ 1.5dCi 90KM (115KM/260Nm)
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2013-10-31, 08:50, w całości zmieniany 1 raz
A do kolegi Corrado - akurat te lampy LED są BARDZO jasne.. Więc nie porównujmy ich do "zabawek" za 30 PLN z allegro na 6 czy 8 diodach... Zresztą już kilka osób z forum ma takowe zamontowane... A gdyby LED to było "zuo" to nie zaczęli by ich montować w autach fabrycznie...
bo ty takowych swiatel nie masz tylko chcesz uzuwac hologenow a one do tego nie sa dostosowane i tyle chyba ze cos nie tak rozumiem z tego co napisałeś ???
To halogenów już nie mam (i ogólnie są na sprzedaż oryginalne Valeo jakby ktoś był zainteresowany) . W ich miejscu mam dzienne LED czyli w miejscu, gdzie przepisy pozwalają na montowanie dziennych. Różnica jest taka, że nie zapalają mi się po przekręceniu kluczyka, tylko po włączeniu tego, co kiedyś służyło jako przeciwmgielne.
I tak jak pisałem wcześniej - przy okazji świecą się postojówki LED, których w dzień i tak nie widać.
ot cała filozofia.
Poza tym , że nie lubię tych całych DRLów i dlatego ich nie założę , przyznaję rację Laisarowi - nie uznaję druciarstwa w kwestiach bezpieczeństwa. Można je uprawiać np. w Car-audio albo wygłuszaniu auta ale nie światłach.
Tak samo nie znoszę tych chińskich HIDów, które znowu oślepiają i też nie założę nigdy tego.
Nie bez powodu ktoś ustalił dopuszczalną moc żarówki w lampach, m.in. dlatego żeby podobnie świeciły pojazdy w ruchu drogowym. "Błyskoteki" są dobre w dyskotece.
Tak samo nie znoszę tych chińskich HIDów, które znowu oślepiają i też nie założę nigdy tego.
Nie bez powodu ktoś ustalił dopuszczalną moc żarówki w lampach, m.in. dlatego żeby podobnie świeciły pojazdy w ruchu drogowym. "Błyskoteki" są dobre w dyskotece.
Markowe ksenony z poziomowaniem i spryskiwaczami też oślepiają - wystarczy, że pojazd z ksenonami jest w poziomie na szczycie wzniesienia, a pojazd podjeżdżający z przeciwka pod to wzniesienie jest oślepiany.
Markowe ksenony z poziomowaniem i spryskiwaczami też oślepiają - wystarczy, że pojazd z ksenonami jest w poziomie na szczycie wzniesienia, a pojazd podjeżdżający z przeciwka pod to wzniesienie jest oślepiany.
Może tak, ale na pewno nie aż tak bardzo jak od tych "xenonów-zenonów" włożonych w klosze ze standardowymi odbłyśnikami i (nie daj Boże) z "żebrowanymi" szkłami.
To już jak ktoś włoży te HIDy w lampy soczewkowe, to tak nie razi.
Efekt taki, jakby ktoś na "długich" jechał a nie na mijania.
Sam kiedyś miałem w Audiku zmienić lampy standardowe na soczewkowe i wrzucić HID (koszt lamp z homologacją na xenony (DS) niewielki - 500 PLN za 2 sztuki), ale jak poczytałem o samopoziomowaniu i spryskiwaczach to koszty przerosłyby efekt, więc odpuściłem..A mój sąsiad ma "zenony" w Polonezie...od kliku lat w oryginalnych kloszach "poldka"..Ciekawe jak przechodzi badania
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2013-12-17, 17:57
Z tym, że czarny pod światło pozycyjne (na schemacie oznaczony jest jako włącznik) - będzie działał jako włącznik/wyłącznik dziennych - tak powinno być - ale lepiej daj link do tej lampy.
Czytam , to czytam i już zgłupiałem .
To które i jakie lampy ledowe do jazdy dziennej do Dacia Sandero 08 w miejsce przeciwmgielnych polecacie .
Napisze dodatkowo , że zderzak mam zaślepiony i nie posiada żadnych wcześniejszych fabrycznych lamp przeciwmgielnych .
I jakie jeszcze dodatki muszę kupić , aby całość estetycznie udało mi się zmontować ???
Mile widziane wszelakie linki www , nazwy , symbole i inne pomocne narzędzia .
Z tym, że czarny pod światło pozycyjne (na schemacie oznaczony jest jako włącznik) - będzie działał jako włącznik/wyłącznik dziennych - tak powinno być - ale lepiej daj link do tej lampy.
Bor Sti wenn die mehr können bzw. hochwertiger sind (Linse+TFL) als die Originalen dann müssten die rein Logisch betrachtet eigentlich teurer sein als die Originalen.(Paar reg.429,20 Euro) Verstehe aber was Du meinst MfG Frank
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum