dziś dostałem podłokietnik oryginalny DD. zamieszczam pare fotek dla zainteresowanych. przypominam ze posiadam instrukcje w pdfie jakby ktos potrzebował. montaz jak sie zrobi ciepło.
Mam taki sam więc powiem że ten plastik nachodzi na tunel bardzo na wcisk.
Ja mam go nie przykręconego bo gdybym przykręcił to nie dam rady przesunąć fotela trzyma się bardzo dobrze.
bo jeżeli nie to zdecyduję sie na orginał pod warunkiem że ma wzmocnienie metalowe w podstawie.
poszukaj moich postow na forum, w Opolu w salonie Dacii byly fabryczne podlokietniki po 200 czy 250 pln z rachunkiem, podawalem tam tez namiary na sprzedawce, moze jeszcze maja, ja mam taki podlokietnik z Dusterze ph2
edit: http://www.daciaklub.pl/f...r=asc&start=275
Ostatnio zmieniony przez johnson 2014-05-11, 08:24, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-05-11, 09:21
johnson napisał/a:
poszukaj moich postow na forum, w Opolu w salonie Dacii byly fabryczne podlokietniki po 200 czy 250 pln z rachunkiem, podawalem tam tez namiary na sprzedawce, moze jeszcze maja, ja mam taki podlokietnik z Dusterze ph2
BTW: podłokietniki do Dustera Ph2 są obecnie jakieś inne.
Mam ten o którym piszesz i pasuje do Ph2, ale jak mi dali zastępczego Dustera, to tam był zamontowany inny podłokietnik.
Był lepiej dopasowany do konstrukcji tunelu środkowego - można było używać miejsca na kubki z tyłu i chyba był bliżej fotela kierowcy niż mój.
Ostatnio zmieniony przez Cav 2014-05-11, 09:21, w całości zmieniany 1 raz
Ja mam podłokietnik http://allegro.pl/podloki...4162463944.html jest on montowany na metalowym stelażu ,ale cena teraz jest powalająca.Jest on regulowany w pionie i poziomie.
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2013 Posty: 726 Skąd: Wro
Wysłany: 2014-05-11, 13:54
Cav napisał/a:
johnson napisał/a:
BTW: podłokietniki do Dustera Ph2 są obecnie jakieś inne.
Mam ten o którym piszesz i pasuje do Ph2, ale jak mi dali zastępczego Dustera, to tam był zamontowany inny podłokietnik.
Był lepiej dopasowany do konstrukcji tunelu środkowego - można było używać miejsca na kubki z tyłu i chyba był bliżej fotela kierowcy niż mój.
to ciekawe, może coś się zmieniło teraz, na 100% jak kupowałem to taki sam jak mam teraz chcieli mi montować, może wyszła jakaś inna wersja, mój jest tak blisko już (mimo tego wygięcia stelaża) że ledwo mieszczę łapę przy regulacji fotela,
może odwrotnie Ci zamontowali (żarcik)
Ostatnio zmieniony przez johnson 2014-05-11, 13:54, w całości zmieniany 1 raz
Na jeździe próbnej miałam podłokietnik. Ale nie miałam wrażenia żeby był zamocowany bliżej jednego fotela.
Nie kojarzę też, żeby z tyłu było miejsce na kubki. Chyba że masz na myśli wgłębienie z gniazdkiem.
W innym salonie sprzedawca pokazywał mi podłokietnik jeszcze nie zamontowany. Wyglądał on mniej więcej jak na zdjęciach tej stronie.
Montowany był z tyłu nad miejscem na kubek - w taki sposób, że dostęp do niego był od przodu.
Niestety dopóki nie odbiorę auta, dopóty nie będę w stanie zrobić zdjęć w mojej Duśce.
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-05-11, 15:25
kicia napisał/a:
Cav napisał/a:
Na jeździe próbnej miałam podłokietnik. Ale nie miałam wrażenia żeby był zamocowany bliżej jednego fotela.
Nie kojarzę też, żeby z tyłu było miejsce na kubki. Chyba że masz na myśli wgłębienie z gniazdkiem.
Tak, przed gniazdkiem jest coś co udaje uchwyt na kubek.
Przy moim podłokietniku po jego zamontowaniu, na pewno żadnego kubka tam nie włożysz.
W podłokietniku który widziałem w salonowym Dusterze 2, była na to szansa.
Ale to raczej nie była kwestia montażu podłokietnika, po prostu ten dedykowany do Ph2 był inaczej wyprofilowany z tyłu.
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2013 Posty: 726 Skąd: Wro
Wysłany: 2014-05-11, 17:57
kicia napisał/a:
Cav napisał/a:
W innym salonie sprzedawca pokazywał mi podłokietnik jeszcze nie zamontowany. Wyglądał on mniej więcej jak na zdjęciach tej stronie.
Montowany był z tyłu nad miejscem na kubek - w taki sposób, że dostęp do niego był od przodu.
Niestety dopóki nie odbiorę auta, dopóty nie będę w stanie zrobić zdjęć w mojej Duśce.
ten ktory mam zamontowany to chyba wlasnie ten sam co z tego ogloszenia, moze jakos numery czesci sprawdzic zeby miec 100% pewnosci
edit: ciagle chyba jest ten sam numer 87 70 031 75R
Ostatnio zmieniony przez johnson 2014-05-11, 18:11, w całości zmieniany 1 raz
Ktoś poradzi w zakupie zamiennika podłokietnika, który będzie pasować do Dustera ?
Oryginalny Ci nie pasuje? Ma swoje wady, jak każdy podłokietnik, ale czasami się przydaje: jest schowek, czasem w trasie można oprzeć łokieć, ale czasami przeszkadza.
Wolałbym mniej wydać Ten orignalny też jest trochę lichy i taki znowu wytrzymały, więc nawet jakby się złamał to lepiej ten tańszy .
No więc jest lichy i nieco niestabilny (rusza się jakby), ale od biedy spełnia swoją rolę: ma schowek, można na nim wesprzeć łokieć prawej ręki. Jeszcze się nie złamał (29 tys. km).
Szukam tańszego - budżet ok 100pln
Zmierzyłem szerokość plastikowego tunelu - 12cm w Dusterze.
Czy ten wymiar wystarczy do znalezienia właściwego podłokietnika ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum