Czy sanki przednie powinny mieć między mocowaniami takie same odległości jak zaznaczone na zdjęciu ?
Na zdjęciu wygląda jakby nie były równe : X2 < X1?
Serwisówka twierdzi, że te odległości mają być równe.
Podano w niej również lokalizację tych punktów i według niej faktycznie nie są one symetryczne - powyższy warunek może być jednak spełniony, bo dotyczy trzech wymiarów, a punkty nie leżą na wspólnej płaszczyźnie.
Heh, całkiem możliwe że w takim razie te sanki które oglądałem z allegro nie były odkształcone , jednak przeraziłem się że jest 1cm różnicy w przekątnych, z tego co pamiętam było 112cm vs 113cm ;-]
Koszt sanek 2000 pln z groszami w ASO, a poza tym podobno różnią się czymś wg pana w ASO ale nie wie czym skoro ma inny nr katalogowy. Poza tym nie posiadają wymiarów .
Numery referencji nie mówią tak naprawdę o niczym - tzn. pomiędzy częściami o różnych oznaczeniach na pewno są _jakieś_ różnice, ale sądząc po danych geometrii raczej nie dotyczą wymiarów, skoro dla wszystkich wersji są jednakowe. Równie dobrze może być to np grubość blachy albo sposób malowania - ale to gdybologia, a sprawdzić to można jedynie empirycznie. Ja jedynie podałem to, co można odczytać z dokumentacji.
Dawno uczyłem się rosyjskiego, ale nie dam głowy, że Ci coś przetłumaczę.
"Snimajem rezinowyje poduszki niżinich opor s palczew kożucha wentilatora" - Włożyć gumową antywibracyjną poduszkę w bolec dolnej obudowy wentylatora.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-06-24, 06:21
słowo "Snimajem" odmiana "snimat'" - "zdejmujemy" od "zdejmować", więc raczej coś odwrotnego, niż "zakładamy"
Dzięki panowie za chęć pomocy.
A ja po raz kolejny muszę myśleć za ASO - twierdzili, że między pasem chłodnicy - wentylatora a sankami nic nie ma - żadnych dystansów ani poduszek :)
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-06-24, 18:55
route2000 napisał/a:
Dar1962, ok
Mieszkasz przy samej granicy z krajem Puszkina
sytuacja jest o wiele bardziej skomplikowana, niż myślisz
Wiem i zażartowałem... A tak przed podziałem było ZSRR.
A tak swoją drogą, mój śp. tato pochodził jakieś 21 km od Włodawy (Nowy Holeszów-w bok od Zukowa-kojarzysz? ) i dlatego bardzo dobrze znam i kojarzę się z tą okolicą. W moim dzieciństwie jeździłem na wakacje na wieś. Bywałem też często w Okunince nad jeziorem.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum