@chriskb: Ja wiem (sam miałem z tym problem), ale kol. koniu zdaje się właśnie sądzić ("antykradziejówka"), że oni (=ASO) robią to z samymi tablicami...
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,0 TCi 4x2
Rocznik: 2010 był, teraz 2019
Wersja: Prestige Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sie 2010 Posty: 343 Skąd: prawie Łódź :)
Wysłany: 2011-10-24, 16:09
W moim przypadku są powiercone otwory i przykręcona 4 wkrętami nierdzewnymi ,aż blacha się wypaczyła ,zimę przejeździła i nawet na wystających wiórach z boku wkrętów brak było rdzy ,przekonałem się otem przy wymianie ramki
_________________ D u s t e r D r a k u l a
Ostatnio zmieniony przez greg1367 2011-10-24, 16:11, w całości zmieniany 1 raz
Model: Duster 4x2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sie 2011 Posty: 144 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-10-26, 07:45
U mnie ramka pękła od zbytniego ściśnięcia nitem. Dopiero po paru miesiącach oczywiście. Trochę rzeczywiście trzeba powalczyć z usunięciem nitów, ale śrubie na gumkach bardziej ufam. Co do antykradzieży to polecam ucięte łebki śrub na silikonie. W poprzednim aucie wytrzymało dwa lata, a nie ma dodatkowych dziur w klapie
Ostatnio zmieniony przez dragon 2011-10-26, 07:46, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2014-07-07, 11:33 Jak mocujecie tablice rejestracyjne?
W weekend zostałem pozbawiony jednej tablicy rejestracyjnej. :( Musze wyrobić wtórnik.
W związku z tym ma pytanie ja mocujecie tablice w swoich autach?
Na śruby? Na klej? Przynitowane?
Czy można zrobić dziurę w tablicy? Czy panowie w niebieskich ubraniach nie przyczepią się że są dziury???
Wiele osób które mieszka w niespokojnych okolicach montuje na śruby tablice co uniemożliwia łatwą kradzież . Policja się nie czepia bo tablica ma być czytelna w przepisach nie napisano nawet gdzie ma być (dlatego niektórzy wożą z szybą i jest to legalne ).
Minus to możliwe rysowanie zderzaka tablicą .
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2014-07-07, 11:53, w całości zmieniany 1 raz
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 87 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3782 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-07-07, 12:11
Jak legalnie możesz wozić tylną tablicę za szybą skoro nie jest ona oświetlona i nie spełnia warunków opisanych w dokumencie p.t.
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY
z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia (Dz. U. nr 32 poz. 262 z dnia 26 lutego 2003 r. z późniejszymi zmianami) ?
Nieprawdą jest że w przepisach nie określono miejsca montowania tablicy - w załączniku 5 do rozporządzenia są dokładne szczegóły i każdy kumaty policjant ma prawo zabrać dowód rejestracyjny jeśli warunki te nie są spełnione:
http://isap.sejm.gov.pl/D...=WDU20030320262
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-07-07, 16:08
Ja w polo córki użyłem po prostu kilku dodatkowych blachowkrętów, którymi dokręciłem tablicę "na chama" do grubego i sztywnego, plastikowego zderzaka, a potem rozwierciłem na okrągło krzyżyki w ich łbach. Całość trzyma bardzo solidnie.
jeżeli uważasz , ze filmik z YT stanowi jakieś prawo to trzymaj tablicę rejestracyjną za oknem z przodu.
Zobaczysz do czego służą obecnie kamery przy drogach.
Witam
Chcialem dzisiaj wymienić ramki pod tablice ale sie zdziwilem bo aso je sobie przynitowalo i tu moje pytanie jakie sa otginalne te otwory do mocowania ramek w zderzaku i na klapie w Dusterze ???
Ja też miałem ramkę chwyconą na nitach na klapie.
Nie powiem Ci jakie są oryginalne otwory, (zapewne to co masz bo wątpie aby ASO je poszerzało), jak chcesz wymienić ramkę to bierzesz małe wiertło do metalu (bodajże 5mm) i rozwiercasz nity i po sprawie
W przodzie natomiast na wkrętach więc wymiana bezproblemowa.
A jakby inaczej miałby być zanitowane? Otwór w blasze jest na wylot
W poprzednim aucie mialem otwory a w nich kolki plastikowe w ktore wkrecalo sie wkret a nie otwory w blasze robione w aso toc to bedzie fajnie korodowalo.
Czy ASO to robi otwory? Wg Mnie nie.
Klapa "przychodzi" chyba już z seryjnymi otworami, nie zauważyłem aby "środki" otworów w blasze były nawiercane tylko chyba lakiery był
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2014-07-23, 20:31, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum