no to ubezpieczanie mam z głowy i przegląd
ubezpieczenie hestia 1602zl (wycena na 44500) pełny pakiet (z tym ,że zniżki u mnie to 10%)
przegląd 299zł z robocizną i materiałami servisu
potem servis znowu :(
a potem gaz
cdn.
po wizycie renault keller dalej te same problemy(przepustnica była czyszczona+wczytali brakujące parametry silnika)-czas zmienić servis
************************************************************************************
dzisiaj nastąpiło założenie podtlenku gazu LR-IV (Rzepka Mikołów)
butla 73litry wyłącznik na zaślepce ESP
auto chodzi ciszej na gazie niż na benzynie pierwsze tankowanie weszło 45L bo trochę gazu już było
cdn.
PS: podziękowanie dla TD Pedro za udzielenie niezbędnych informacji.
_________________ (•_•)
( •_•)>⌐■-■
(⌐■_■)
Ostatnio zmieniony przez marszelest 2013-06-04, 19:33, w całości zmieniany 3 razy
przy prawidłowym ustawieniu pływaka do tego zbiornika powinno się zatankować nie mniej niż 60 l LPG, u mnie wchodzi 62 l (pierwsze tankowanie to 50 l ale po zgłoszeniu do serwisu ustawili OK ) dzięki temu na LPG zasięg praktyczny to ponad 650 km (w trasie)
zbiornik podtlenku gazu po regulacji i wchodzi 62 a 64 litry gazu
czyli jest ok
w zimie gazu palił miedzy 10 a 11 litrów troszkę się ociepla i spalanie spada do 9-9,5l
przy przebiegu 18860 spaliła mi się oryginalna żarówka od strony kierowcy (osram H7)
władowałem philipsa został mi komplet to się teraz przydało
w meganie mi pierwsza padła po 7 latach, a tu po 1,5 roku ale lipa
zimno wieć wampirek nie robi kaprysów poczekamy aż się ciepło zrobi :)
ostatnio po ponad półtora roku dolałem ok 0,6l płynu chłodzącego
zastanawiam się czy czasem nie mam jakiegoś mikro wycieku
czy to możliwe ,że aż tyle wyparowało ??
ponieważ nie udało mi się ściągnąć oryginału to zakupiłem k2 zielony do -35 stopni
gotowy płyn
zamówiłem dwa trójniki na tył to dopiero muszę wypatrzyć zaworek
kuk mam założony i to dawno :) ale jak będzie lepsza pogoda to wstawię zdjęcie :D
i KUK i zaworka
_________________ (•_•)
( •_•)>⌐■-■
(⌐■_■)
Ostatnio zmieniony przez marszelest 2014-04-07, 22:29, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia jest Nissan
Model: była Duster jest Pathfinder
Silnik: było 1,6 16V 4x4+LPG jest 2.5 dci 4x4reduktor
Rocznik: było 2010 jest 2006
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2014-04-08, 13:17
TD Pedro napisał/a:
przy prawidłowym ustawieniu pływaka do tego zbiornika powinno się zatankować nie mniej niż 60 l LPG
U mnie wchodziło niecałe 49
Potem regulacja i poziomowanie i ....53
Potem wymiana wielozaworu i znów regulacja i teraz wchodzi zawsze 55,5 (tankuję na tej samej stacji). Generalnie jestem zadowolony z instalacji ale ASO Świętochłowice nie potrafi uzyskać 60 litrów. Ehhhhh...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum