Za filtr dałem ok. 100 zł (w znanym sklepie interenetowym; przesyłka wraz z wieloma innymi akcesoriami); za wymianę ok. 48 zł (minus jakaś zniżka), ale Lublin, jak tu wielokrotnie pisano, ma najdroższy serwis Dacii w Polsce.
Ostatnio zmieniony przez piku 2015-03-03, 21:43, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-03-03, 21:24
Karenzo napisał/a:
ale mi porównanie , jak se sam wymienisz to też będzie kosztować 50 zł
Jest pewna różnica między odkręceniem wieczka, podobnego do korka oleju czy płynu hamulcowego, a zdjęciem koła i nadkola.
No chyba, że Twoim zdaniem nie ma różnicy, bo jakżeby w Dacii mogło być coś złego.
W każdym razie filtry w ceedzie wymieniali mi bez dodatkowych kosztów w ramach przeglądu, za który płaciłem MAX 300 zł (robocizna).
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2013 Posty: 726 Skąd: Wro
Wysłany: 2015-03-04, 12:29
chriskb napisał/a:
Przegląd koniec, gwarancj 3 letniej 1 PLN brutto, Badanie techniczne 79,67 PLN netto w tym wimiana filtra paliwa po przebiegu 30 000 km 22,95 netto. Całkowity koszt faktury brutto 127,22 w tym VAT 23% 23,79 PLN. Wykonane 9 czerwiec 2014.
to jakies promo za 1pln, nie ma co porownac.
Myslalem ze moze zrobili tak ze maly przeglad trwa ok 1rbg a ten wiekszy np 2rbg i sobie wyrownali ta niska oplate za zmiane filtra w lacznym koszcie samej obslugi ale tutaj jakas promocja byla wiec nie ma sie jak odniesc.
Swoja droga to beznadziejna lokalizacja filtra ON, bo bez szans na rozgrzanie się od silnika i rozpuszczenie zaczątków krystalizacji parafiny. No chyba, że jest podgrzewany elektrycznie albo powracającym z silnika paliwem.
Zbliża mi się 15 000 km i w związku z tym umówiłem się na przegląd instalacji gazowej ( z przeglądem auta czekam na 20 000 km, zwłaszcza, że po 5 000 km wymieniłem olej). Cena za przegląd instalacji gazowej BRC, którą podano mi przez telefon to 250 zł. Tutaj moje pytanko do bardziej doświadczonych posiadaczy Dacii - dużo, mało czy w normie?
Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway / Duster II
Silnik: 1,5 dCi / 1,3 Tce 150
Rocznik: 2012 / 2019
Wersja: Prestige Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Mar 2013 Posty: 104 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2015-03-04, 18:46
cookie napisał/a:
Swoja droga to beznadziejna lokalizacja filtra ON, bo bez szans na rozgrzanie się od silnika i rozpuszczenie zaczątków krystalizacji parafiny. No chyba, że jest podgrzewany elektrycznie albo powracającym z silnika paliwem.
lokalizacja absolutnie beznadziejna. filtr ma podgrzewanie elektryczne
Zbliża mi się 15 000 km i w związku z tym umówiłem się na przegląd instalacji gazowej ( z przeglądem auta czekam na 20 000 km, zwłaszcza, że po 5 000 km wymieniłem olej). Cena za przegląd instalacji gazowej BRC, którą podano mi przez telefon to 250 zł. Tutaj moje pytanko do bardziej doświadczonych posiadaczy Dacii - dużo, mało czy w normie?
W przypadku BRC to cena oscyluje się w granicach 150 zł za całość (poza ASO).
Ostatnio zmieniony przez route2000 2015-03-05, 08:09, w całości zmieniany 1 raz
Jestem po drugim przeglądzie. Z ryczałtu ze strony Dacii skorzystałem bez najmniejszych problemów (już po raz drugi). Dodatkowo w ramach gwarancji ustawili mi światła bo moim zdaniem za nisko świeciły i poprawili coś jeśli chodzi o komputer (czasem w zimie musiałem dłużej pokręcić żeby zapalił).
Ogólnie jestem zadowolony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum