Wysłany: 2015-05-03, 04:44 Kolejne Sandero zasila szeregi WLKP
Forum przegladam juz od dobrych kilkunastu dni, wiec przyszla pora oficjalnie sie przywitac ;)Odliczam dni, ktore pozostaly mi do odbioru Sandero Stepway II - pozostalo tylko 26...
Na poczatku marca postanowilem wymienic auto. Nie planuje kolejnej zmiany pezez najblizsze 5 lat, a moze nawet wiecej wiec uzywane odpadly na samym poczatku. Poprzednie - Corsa B 1.5 TD z 99 swoje lata swietnosci ma juz za soba. Bylo to moje pierwsze auto, sprowadzone z Belgii za grosze tuz po zdaniu prawka. W miedzyczasie skonczylem studia, znalazlem bardzo dobra, jak na polskie realia, prace i odlozylem troche pieniedzy.
Wiec w pewien sobotni poranek zaladowalem swoje 4 litery i ruszylem w rajd po regionalnych salonach. Czego szukalem? Wygladu Crossovera lub terenowki. Dlaczego? Sam nie wiem, chyba uleglem obecnej modzie ;) No i zaczelismy szukanie od Tiguana, zachaczylem tez o ix35, przewinela sie Mazda, Nissan, Mitsubishi czy nawet (z czystej ciekawosci bo na pewno bym nie kupil) Jeep ;) Na koncu odwiedzilem salon Renault, gdzie tez prowadza Dacie. Na parkingu zauwazylem Sandero Stepway i Dustera - calkiem przyjemnelinie dla oka. Ze wzgledu na moje wykorzystanie auta juz na poczatku odrzucilem Dustera - 98% tras ktore przemierzam to asfalt, pozostale 2% to kostka na osiedlu ;) Przy kawie porozmawialiamy o cenie i dodatkach. Potem jazda probna, niestety mieli tylko benzynowca, ale i tak bylwm mega zadowolony z jazdy. Plastiki, na ktore wszyscy psiocza, ze takie twarde i brzydkie - mi sie nawet spodobaly, prosty styl, bez zbednej kombinacji. Calosc wnetrza schludna, ladna i wygodna - tylko ulokowanie przyciskow od elektrycznych szyb bedzie mi sie snic w koszmarach...
Potem obiadek z rodzina, mala dyskusja. W drodze eliminacji i potrzeb na polu walki zostaly 2 auta - Nissan Qashqai i Sandero. Cena nie miala wielkiego znaczenia, ale rocznie apedzam w aucie mniej niz 8tys km, wiec nie bylo sensu przeplacac kilku tysiecy za ladniejsze plastiki. . Decyzja podjeta, kierunek salon i podpisanie umowy - czas oczekiwania - wiecznosc... ;)
I tak oto za kilka dni bede wlascicielem Dacii Sandero Stepway II, 1.5 dCi, wersja Laurette. Kolor bialy. Dorzucilem sobie nawigacje z ekranem dotykowym i wykonczenie kierownicy oraz galki biegow w skorze. Ostatnio rodzice kupowali u nich Megane, wiec salon na calosc polozyl dobry rabat i duza procentowa znizke na czesci serwisowe.
To tyle przydlugiej opowiesci. Jeszcze raz witam wszystkich i mam nadzieje, ze milo bedzie tutaj zagladac, a w przyszlosci moze nawet sie spotkac przy okazji jakiegos zkotu ;)
Ostatnio zmieniony przez tetris 2015-05-03, 04:53, w całości zmieniany 2 razy
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum