Mogła jechać tą 50 ponieważ nie widać aby kierowca hamował. A każdy dobrze wie z jaką prędkością są robione testy NCAP też auta mają ogromne zniszczenia a prędkość niby nie wielka.
Sam miałem poważny wypadek na motorze gdzie sprawca i "świadkowie" starali się lekko usprawiedliwić że jechałem 150. Gdyby nie fakt że 2 sek wcześniej patrzyłem na licznik i tam było 40 ledwie pewnie. Prędkość mogą zbadać technicy, albo radar. Na tym filmie niestety mało widać.
Ale gdyby taka "pani" trafiła na motocyklistę, czy kogoś w mniej bezpiecznym aucie mogła by narobić szkód. Sądząc po aucie AC nie miała więc oby nie miała pieniędzy na następne auto. Bilet MPK i cieszyć się szoferem ;)
Ostatnio zmieniony przez SilverTM 2015-05-03, 19:48, w całości zmieniany 1 raz
Sam byłem świadkiem jak w legionowie 2 kobiety bez kierunku skręciły w lewo i przez maske przeleciał im motocyklista .
Było rozpoczęcie sezonu co chwile ktoś śmigał powyżej 140 , ten akurat jechał 50 nic mu się nie stało .
Tak się składa że zamierzałem ten samochód wyprzedzić ale zauważyłem motocyklistę , one nie ...
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2015-05-03, 21:04, w całości zmieniany 1 raz
Ale wracając do tematu Sandero zachowało się dobrze. Tam że panowie trafili do szpitala itd. Co tu się dziwić jak byli w trakcie pracy więc zaraz pojawia się kwestia L4 odszkodowania za szkody w trakcie pracy itd itd itd.
Brak słów. Bus firmowy. Szkoda, ze nie jest u nas tak jak w USA gdzie za takie rzeczy wywalają kierowców z roboty (nawet na zderzakach są numery telefoniczne gdzie można takie zachowanie zgłosić), od razu byłoby kulturalniej i bezpieczniej na drogach.
8061 [Usunięty]
Wysłany: 2015-07-09, 09:44
Karenzo napisał/a:
Kto z klubu miał wczoraj przygody w gdańsku ?
Teksty pomiędzy kierowcami masakra... Ale gościu z rowerkiem też dołożyli swoje wchodząc na pasy po przejechaniu autobusu, który ograniczał widoczność kierowcy z przeciwległego pasa. Powinien pierwszy beknąć za takie zachowanie.
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 4x2
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 371 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-07-23, 09:36
Minionej nocy w Olsztynie na parkingu przy ul. Kopernika doszło do pożaru. Spłonęły dwa samochody. Policja ustala przyczyny pożaru.
Około 2.00 w nocy jeden z mieszkańców zauważył ogień przy samochodach na parkingu wewnętrznym przy ulicy Kopernika 10 w Olsztynie. Natychmiast zaalarmował straż. Po przybyciu służb na miejsce zdarzenia, pożarem objęte były już dwa samochody - toyota corolla i dacia duster. Spaleniu uległy komory silników. Akcja gaśnicza trwała ponad godzinę.
Teraz policja będzie ustalać, czy pożar wybuchł samoczynnie, czy tez doszło do podpalenia.
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 87 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3790 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-09-03, 22:09
Zderzenie bokiem z jadącą pod prąd ciężarówką na polskich numerach przemycającą uciekinierów z Syrii
Nowy Logan MCV - zginął pasażer z tylnego siedzenia - ciekawe czy zapiął pasy
http://kysuce.sme.sk/c/79...i.html?ref=njct
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2015-09-03, 22:11, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
A dlaczego w tym Dusterze nie strzeliły poduszki? Poza tym jak widzę co się dzieje w takich wypadkach z tylną kanapą, to mnie pot oblewa, bo tam jeżdżą moje dzieci.
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 87 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3790 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-09-04, 09:22
Po pierwsze już o tym wypadku było, po drugie zdaje się że autobus wprasował stojącego w korku Dustera w tył naczepy. Dlatego nie odpaliło poduszek bo czujniki przeciążeniowe nie są zaprogramowane na prasę hydrauliczną gniotącą od tyłu i poza Rosomakiem żaden z samochodów nie zapewnia ochrony przed tego typu wypadkiem. Całe szczęście że nie doszło do pożaru jak niedawno na A4 .....
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2015-09-04, 09:22, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum