Wczoraj zaparkowałem auto pod skosem jednym kołem wjeżdżając na górkę tak z 20-30cm to było prawe koło reszta stala normalnie, czyli auto było przekrzywione.
Okazało się ze jak wysiadłem z auta i chciałem zamknąć normalnie tak jak zawsze drzwi to nie moglem, musialem nimi mocniej przywalić i był straszny hałas obcierania, na pewno to zamek.
Wniosek jest tylko jeden ze parkując pod skosem konstrukcja auta jest niestabilna i się lekko krzywi, pierwszy raz się z tym spotkałem.
zrobie w wolnej chwili test na wszystkie drzwi jak to wygląda, czy jest taki sam efekt.
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Gdzieś już ktoś o tym pisał tu na forum, ale nie wiem czy to dotyczyło Lodgy. Konstrukcja jest delikatna niewątpliwie, a blacha dość cienka. Pytanie czy to cała konstrukcja zmienia ustawienie czy tylko same drzwi osiadają.
W moim Dusterze nie ma takiego problemu-testowane wielokrotnie, choć przy mocnych "wykrzyżach" plastiki trzeszczą, ale Lodgy jest dłuższa i przy takim parkowaniu działają na nią naturalnie większe siły...z posta @wieża rozumiem, że w MCV tak nie było, a też była długa jak autobus, więc chyba niestety eko lakiery i blachy górą .
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Ostatnio zmieniony przez Domel2250 2015-07-07, 08:29, w całości zmieniany 1 raz
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2015-07-07, 11:11
piku napisał/a:
Domel2250 napisał/a:
z posta @wieża rozumiem, że w MCV tak nie było, a też była długa jak autobus,
Ale miała krótszy niż Lodzia rozstaw osi, co może wpływać na sztywność konstrukcji.
MCV ma większy rozstaw osi. Deficytów sztywności nie stwierdziłem.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Czyli błąd konstrukcji, lub jakaś cecha indywidualna danego egzemplarza.
Nie sądziłem, że stara dobra MCVka - jakiż to był fajny, funkcjonalny projekt nadwozia! - ma aż taki rozstaw osi!
Ostatnio zmieniony przez piku 2015-07-07, 19:37, w całości zmieniany 1 raz
Mcv była konstrukcja sztywna, i parkowałem jeszcze w większych skosach i był luz.
Przetestuje w wolnym czasie kazde kolo pod takim samym dużym kontem i opisze. ps w Dusterze nie może być takiego efektu przecie to nasz $x4 wiec musi być sztywny ;)
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Kiedyś w programie "Samochód marzeń. Kup i zrób" pewien pan Marek miał Trabanta, któremu dorobił dwa ceowniki połączone ze sobą i poprowadził to środkowym tunelem przez całą długość. Drzwi trabanta zamykały się od kliknięcia po kilkudziesięciu latach użytkowania, może coś takiego w Lodgy ??
Ostatnio zmieniony przez benyo 2015-07-08, 08:56, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 58 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2955 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2015-07-08, 09:47
Byc moze masz racje,ale moje drzwi przed wygluszeniem mialy tak samo po wygluszeniu. Co do wygluszenia to naprawde wygluszone sa dobze wiec kilka kilo maja wiecej.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2015-07-08, 10:35
Karenzo napisał/a:
W dusterze problem nie występuje
tu potwierdzam - nieraz zdarzyło mi się zatrzymać auto tak,że jedno koło wisiało w powietrzu i nie było problemu z domykaniem drzwi czy bagażnika
doker ma podobnie, zauważyłem że po najechaniu jednym kołem wyżej i podobnie jak u kolegi drzwi zamykały się jakby inaczej , nie obserwowałem zjawiska dłużej i nie przykładałem do tego wagi, ale mój znajomy jeździ renówką i wyciskało mu szybę przednia { wyłaziła mu z uszczelki } po najechaniu progiem na coś wysokiego czy uderzeniu, myślę że podobnie mają inne większe gabarytowo auta
Co do wygluszenia to naprawde wygluszone sa dobze wiec kilka kilo maja wiecej.
Samodzielne wygłuszanie drzwi. Jesteś dla mnie "Bohaterem we własnym garażu" :) Miałem wrażenie, że czytam tygodnik "Motor", z lat 70/80 -tych ubiegłego stulecia:)
Raczej "Młody Technik".To jeszcze nie zauważyłeś że kochamy Dacie właśnie za możliwość włożenia w tą konstrukcję własnych indywidualnych usprawnień od KUK począwszy a na montowaniu sterowników klimatyzacji i komputerów skończywszy
Po prostu niska wytrzymałośc skrętna nadwozia. To niestety z czasem zaowocuje korozją tak zaprojektowanego samochodu jak równierz trzaskami we wnetrzu.
Po prostu niska wytrzymałośc skrętna nadwozia. To niestety z czasem zaowocuje korozją tak zaprojektowanego samochodu jak równierz trzaskami we wnetrzu.
To ciekawa uwaga. W Skodzie Octavii II pękał lakier w rantach dachu. Trudno było to zauważyć, o ile nie weszło się na górę i dokładnie nie przyjrzało. Dowiedziałem się o tym, gdy sprzedawałem auto - od osoby zainteresowanej. Kształt tych spękań aż sugerował brak sztywności karoserii i pracę nadwozia podczas parkowania "przez" krawężnik czy przejeżdżania przez ukośne nierówności. Producent malował taki dach w ramach gwarancji nawet po 7 latach (pomalował nabywcy mojego auta).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum