Marka: Dacia, Skoda
Model: Duster Ph II 4x4, Superb II
Silnik: 1,6, LPG, 2,0 TDI
Rocznik: 2015, 2012
Wersja: Laureate
Wysłany: 2015-08-13, 19:18
Dziwna sprawa z tym tankowaniem LPG, ja mimo upałów nie mam żadnych problemów no ale instalacja nowa - poprzednio użytkowałem LPG w reanult megane 8 lat i tez nie było problemów - jedynie ostatni rok był, odwrotny problem - latem wchodziło do butli więcej gazu niż powinno bo zawór nie odbijał.
Piotr_K,
to samo miałem ostatnio podczas wizyty w Chorwacji- oczekiwałem zatankowania jeszcze kilkunastu litrów a to doopa. Zawór nie odbijał i już myślałem, że się coś zepsuło. Dopiero wieczorem w Czechach wlazło zdecydowanie więcej (w granicach tego czego się spodziewałem) i zawór odbił. Po tankowaniu w Gdyni wlazło 67 litrów (zwykle pakowałem 63 na maxa bo jeszcze coś tam zostawało). Poczekaj aż spadną temperatury i sytuacja się unormuje.
Na razie po rozmowie z gazownikiem BRC postaram się wyjeździć gaz do końca - do benzyny jak mówią ;) i spróbuję zatankować LPG.
W gorących krajach też byłem ale nigdy nie było z tym problemów.
Dzięki za odzew.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum