A ja bym na Twoim punkcie nie żałował decyzji z napędem na jedną oś, zdecydowanie lepiej się jeździ takim autem na codzien ( chodzi o przełożenia skrzyni )
Oglądałem jeszczce Kadjara i Qashqaia, ale ostatecznie byłem prawie zdecydowany na nowego Tucsona.. jednak w momencie jak opublikowali cennik (chory) to coś we mnie pękło.
Po pierwszych oględzinach stwierdzam, że tapicerka skórzana w wersji przed liftem i po lifcie całkowicie się różni, zupełnie inny materiał, w ph1 była strasznie twarda, tutaj jest bardzo miękka i sprawia dużo lepsze wrażenie.
Marka: Dacia/Skoda
Model: Dokker/Superb
Silnik: 1.6MPI/2.0TSi 265KM
Rocznik: 2014/2014 Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Wrz 2015 Posty: 163 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-09-15, 12:03
kilazz napisał/a:
Oglądałem jeszczce Kadjara i Qashqaia, ale ostatecznie byłem prawie zdecydowany na nowego Tucsona.. jednak w momencie jak opublikowali cennik (chory) to coś we mnie pękło.
Cenniki koreańców są na trzeźwo zupełnie nie do przyjęcia.
Rocznik: 2014/2014 Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Wrz 2015 Posty: 163 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-09-15, 17:31
Marek1603, i40 jeszcze chwila a będzie droższy od avensisa ;) Bo veloster jest w cenie CRZ, o ile też już nie droższy, a w cenie i30 można civica kupić :)
Za ix35 w 4x4 dałoby radę ze 3 dustery mieć 4x2, albo dwa 4x4 ;)
Nie wiem kto to kupuje, ale z tego co widzę coraz mniej osób się nabiera, bo o ile kiedyś pod salonami były kolejki, to teraz raczej pies z kulawą nogą nie zagląda.
Ludzie przerzucili się teraz na francuzy, bo oni zaczęli cenowo grać, szczególnie w tanim segmencie.
A do tego samochody mogą się podobać i nie wyglądają jak klony japońskiej konkurencji.
Panowie co tu dużo gadać, Tucson w pełnej wersji kosztuje u nas 170 tysięcy, taki sam sprowadzony z czech po wszystkich opłatach to 130 tysięcy.. polskie ceny to nieporozumienie. Liczyłem na ceny zbliżone do Nissana czy Renault ale jak się dowiedziałem na jeździe próbnej Tucsonem Hyundai to teraz marka Premium i nie należy ich do Renault już porównywać, tylko do Hondy i Mazdy.. No cóż.. szkoda rozwijać temat nawet
_________________ Moje Dustery (sprzedane..)
Mini Clubman F54 2.0d
Wysłany: 2015-09-15, 22:05
Bidne jak cholera, ale audi q5, a nie chujdaj...
Nie dawno - w marcu, można było kupić touarega z zeszłego roku na całkiem miłym wypasie, za 189 990 netto.Jestem ciekaw kto kupi koreańca :D Będzie jak z ix55 - nie do zobaczenia. Albo tym konkurentem e klasy. Chyba kupują je tylko ambasady korei.
a pytanie czy ten zestaw poszerza cokolwiek błotniki na szerokość? Bo obecnie są na styk, jeśli nawet nie wystają poza obrysy.. a nie chciałbym mieć problemów na przeglądzie..
route2000 napisał/a:
.... no i orurowanie na zewnątrz i będzie wyglądała drapieżnie..
rozważam ten wariant, chociaż ciężko to trafić w dobrych pieniądzach z homologacją
corrado napisał/a:
teraz ładny kolor - o wiele lepiej
tylko dla mnie ten rozmiar nie do przyjecia z powodow w/w przez bolosr
to już co kto lubi, mnie na przykład boli jak widzę auto na balonach dużych.. chyba w żadnym aucie przez ostatnie kilkanaście lat nie miałem profilu opony większego niż 45.. z rekordowym 25.. na Dusterze dzisiaj założyłem Continentale 245/35/20
Ostatnio zmieniony przez kilazz 2015-09-16, 16:20, w całości zmieniany 2 razy
Hmm.. myślałem że to trochę poszerza auto.. chociaż nawet te pół centymetra to dałoby mi jakiś margines dla czepialskich...
Pokręciłem kółkami, wszystko mieści się w nadkolach (z lewej strony bo prawej jeszcze nie zakładałem), jakiś centymetr luzu przy maks skręconych.. gdyby kogoś interesowały parametry kół to jest to 9x20 ET35
Mini Clubman F54 2.0d
Centymetr jest przy maksymalnie skręconych kołach, w każdej innej pozycji wygląda to ok, oczywiście potestuję to dokładniej jak zmontuję cały komplet, na razie tylko suche przymiarki.. jutro z ciekawości sprawdzę jak z drugiej strony wygląda przy maks skręcie oryginalna felga.
Mini Clubman F54 2.0d
Przy czarnym Duster'ze te felgi w pierwotnym kolorze by pewnie pasowały. Ale czarne do białego DD idealnie.
Tak jak koledzy pisali, załóż pakiet offroad. Jeszcze ładnie będą eksponować się te felgi wg Mnie.
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2015-09-16, 19:20, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2015-09-17, 07:14
Jakie gumy założone ?
kilazz napisał/a:
czegoś tu brakuje
tarcz, które by wypełniały wnętrze felgi :)
Jak dla mnie - na jakiś 18 z wyższym profilem wyglądałby lepiej, a teraz wygląda jak samochód murzyńskiego pimpa ;)
Opony 245/35/20.. w poprzednim mialem 18 235/50/18. Ogólnie to te felgi kupiłem sobie z myślą o Tucsonie albo Hondzie CRV ale tak jak wcześniej pisałem olałem sprawę i do Dustera trafiają niejako przypadkowo
Myslę że do takiego "latynoskiego" efektu jeszcze jednak bardzo daleko, koła są tylko o 1 ząbek większe od tego co seryjnie oferuje się w takich autach jak Kadjar czy Qashqai, czyli podobnej półki rozmiarowej do Dustera. A to że w Dusterze wkładają maksymalnie taki rozmiar jak tam w najuboższych wersjach no to trudno Nie wiem czy komuś przeszkadza Qashaqi na 19 calach..
Ostatnio zmieniony przez kilazz 2015-09-17, 08:55, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2015-09-17, 09:13
Tu nie chodzi segment, tylko o to że wóz wygląda jak na szczudłach :)
W Range Roverze Sporcie, który aż tak dużo większy nie jest, 22 cale wyglądają naturalnie, tutaj nie :)
Ale najważniejsze co się komu podoba :)
PS Sprawdzałeś wskazania licznika z GPSem ?
Ciekaw jestem tego jak bardzo pogorszyły się osiągi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum