Sprawdź czy na mapach innych niż Here będziesz miał te same problemy.
Bo ZTCP miałem tak na oryginalnych, gdzie często dzielnica miasta robiła za osobną miejscowość, ale na TA nic podobnego mi się nie zdarzyło.
Marka: Renault
Model: Clio
Silnik: 0.9 Tce Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 31 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2015-11-02, 20:41
Sprawdziłem. W Here 2015.Q2 po wpisaniu Pruszcz Gdański pojawia się Pruszcz Gdański (Gmina Borkowo) i osobno niżej po zminimalizowaniu klawiatury Pruszcz Gdański. No i już wiadomo dlaczego nie dojechała. A tak poza tym to trochę mylące to jest bo uważam że Borkowo nie powinno pojawić się po wpisaniu Pruszcz Gdański. Dodam jeszcze informację o Borkowie z map google
Cytat:
Borkowo – wieś w Polsce położona w województwie pomorskim, w powiecie gdańskim, w gminie Pruszcz Gdański
Ostatnio zmieniony przez agent 2015-11-02, 20:41, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-11-03, 18:36
agent napisał/a:
Sprawdziłem. W Here 2015.Q2 po wpisaniu Pruszcz Gdański pojawia się Pruszcz Gdański (Gmina Borkowo) i osobno niżej po zminimalizowaniu klawiatury Pruszcz Gdański. No i już wiadomo dlaczego nie dojechała. A tak poza tym to trochę mylące to jest bo uważam że Borkowo nie powinno pojawić się po wpisaniu Pruszcz Gdański. Dodam jeszcze informację o Borkowie z map google
Cytat:
Borkowo – wieś w Polsce położona w województwie pomorskim, w powiecie gdańskim, w gminie Pruszcz Gdański
Dokładnie o tym pisałem - takich baboli w Here jest od groma.
Oczywiście na TA (sprzed roku) nic takiego nie ma - jest Pruszcz Gdański (jako pierwszy), potem Pruszcz Gdański gmina.
Cytat:
Dokładnie o tym pisałem - takich baboli w Here jest od groma.
Oczywiście na TA (sprzed roku) nic takiego nie ma - jest Pruszcz Gdański (jako pierwszy), potem Pruszcz Gdański gmina.
Mam Here 2015 Q1 i najpierw jest Pruszcz Gdanski a pozniej Pruszcz Gdanski gmina..
Model: Clio
Silnik: 0.9 Tce Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 31 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2015-11-04, 13:52
O tym co pojawi się pierwsze decyduje chyba co się kiedyś wybierało jako ostatnie. Otóż żonie wyświetliło jako pierwsze Pruszcz Gdański gmina Borkowo prawdopodobnie dlatego że kiedyś szukaliśmy Borkowa. Teraz jak ostatnio szukałem Pruszcza Gdańskiego to po wpisaniu samego "pruszcz" Pruszcze Gdański wyskoczył jako pierwszy.
Dla mnie nie ma to różnicy co jest pierwsze. Bez sensu jest tylko że przy szukaniu Pruszcza wyskakuje "Pruszcz Gdański (gmina Borkowo)" i zamiast do pruszcza jedziesz do Borkowa.
To nie są żadne czary tylko wgranie systemu za pomoca tzw JTAG-u czyli konkretnie opisanych pinów na płycie głównej MN.
Już ponad rok temu publikując schemat MN poznaliśmy rozmieszczenie tych pinów na płycie drukowanej - jest tylko problem bo wrzucając standardowy plik NK.BIN nie znamy adresów komórek pamięci do których nalezy ten plik wrzucić .
Nie posiadam niestety dostępu do niezbędnych urzadzeń aby zgrać i okreslić poprawne adresy początku i końca tego pliku w pamięci.
Mogę doradzić jak to zrobić .
A ten człowieczek z filmu proponuje aby się znim skontaktować - zapewnie odpłatnie to naprawi - ale nie udostępnia tych informacji nikomu.
Pewnie będzi na tym zarabiał .
Ja bym w kwestii czarów tego nie traktował - raczej że udało się raz komuś ( slepej kurze też się zdarza) .
W przypadku urzadzeń zablokowanych na "diag tool" przechodzą one przez proces update ale mnie się nie udało wyjść z tego trybu, jemu zaś tak - widocznie nie miał uszkodzonej pamięci a tylko zwis.
Niestety ale nie podzielił się z nikim informacjami czy da się to zrobić - ani nie udostępnił tego pliku którym to robił.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-11-15, 01:39
Oferta na media nax z "wadą" za 80 zł/szt
cyt:
witam
na sprzedaż mam używaną radio nawigację
wadą jej jest to że w momęcie wbijania kodu zawiesi się i tyle.
zewnętrznie w idealnym stanie
cena + wysyłka
posiadam 5 sztuk takich samych
Wysłany: 2015-11-15, 08:22
mekintosz napisał/a:
cyt:
witam
cena + wysyłka
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 87 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3777 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-11-15, 09:53
Jeśli nie przechodzi etapu wbicia kodu to nie wymusisz flaszowania via usb. Pozostaje tylko via jtag na płycie głównej ale brak ogólnodostępnego softu i schematu.
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Gru 2014 Posty: 131 Skąd: Legnica
Wysłany: 2015-11-15, 10:19
schemat jest tego złącza, ale zauważcie koledzy, że koleś z jutuba dolutowuje jeszcze dwa kabelki do płyty głównej jeden od spodu jeden od góry na środku. Masa?
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-11-15, 12:09
Cav napisał/a:
mekintosz napisał/a:
cyt:
witam
cena + wysyłka
Wysłany: 2015-11-15, 12:58
mekintosz napisał/a:
Cav napisał/a:
mekintosz napisał/a:
cyt:
witam
cena + wysyłka
Jakby się dało odpalić to by nie sprzedawał za 80 zł.
Może koleś nie potrafi zwyczajnie tego obejść stąd taka niska cena ?
Jasne, ma 5 sztuk, więc laikiem pewnie nie jest, a te co się dało to już dawno reanimował, więc zostały mu same przypadki beznadziejne które sprzedaje za cenę złomu, ale on nie potrafi, a Ty dasz radę?
Wysłany: 2015-11-15, 18:53
Dlatego spytałem na forum, gdzie mamy ekspertów od media nav. Być może są uwalona na maxa, zaś 80 zł to cena za urządzenia jako dawcę organów np LCD. Cav zawsze zaczynasz z retoryką, że wiesz na pewno a inni są co najmniej głupi.
Jesli zobaczycie że sprzedawca sprzedaje sprawne po 220 zł to cena niesprawnego dla niego jest niezła ceną.
Widocznie ma świetne źródło zoopatrzenia w stacjach demontażu w krajach gdzie nie naprawia się tego sprzetu.
Uwążam że cena za sprawne ( wersje z Renault czy Dacii) sa naprawdę niskimi cenami i jesli ktoś ma standardowe radio 2 din to warto sobie podmienić na MN
Sam miałem początkowo zainstalowaną MediaNav z Captura u siebie, ale zmieniłem navi na taką z logiem startowym Dacia.
Różnice są we wspomnianym logu startowym (bez Clipa nie da się zmienić loga) , inna kolorystyka menu (to można zmienić) oraz kolor podświetlania przycisków Vol+ Vol- Power.
Daciowe są pomarańczowe, Renaultowe białe
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2015-11-15, 20:16, w całości zmieniany 1 raz
Tak teoretycznie - jeśli ktoś uwali MN programowo (wejdzie tam, gdzie nie powinien, coś wgra nie tak, jak trzeba) - to radykalne rozwiązanie w postaci wylutowania pamięci eeprom i flash i wstawienia ponownie zaprogramowanych programatorem na bazie zawartości zgranych ze sprawnego urządzenia powinno pomóc.
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Gru 2014 Posty: 131 Skąd: Legnica
Wysłany: 2015-11-15, 22:32
Mam dostep do clip i niestety w testowej lodgy nie dalo sie zmienic loga na renault. Do konfiguracji od zera potrzeba dostepu do sieci renault net a to ma chyba tylko serwis
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum