Marka: Renault
Model: Clio IV
Silnik: 0.9 TCe
Rocznik: 2013
Wysłany: 2015-12-06, 13:47
Tak wiem już mi kiedyś w łapę wpadła ta stronka ale ona ma tylko tło zmienione na takie same wszędzie a lesiu jak by mógł to prosił by cię byś na każdy menu dał inna fajna foteczke
Kolorek tła bardzo dobrze dopasowany do podświetlania pomarańczowego :)
Fajnie, dzięki.
A te przyciski w radiu prawy lewy do szukania stacji ( i podobnie w odtwarzaczu) to automacznie też robią się jak tło?
Może zdradzisz w jaki sposób wykonujesz zmiany aby każdy mógł sobie dostosować kolorystykę tło do własnych upodobań.
Tak z ciekawości widze że w tym pliku są oby dwa loga startowe i Dacii i Renault'a,
Dzięki temu programowi próbowałeś czy da się zmienić to startowe logo czy jego edycja nie daje rezultatów jak innych plików tła itp?
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Gru 2014 Posty: 131 Skąd: Legnica
Wysłany: 2015-12-06, 15:14
nie da rady, to właśnie była pierwsza rzecz, której próbowałem. Podmiana tych grafik nic nie zmienia, reszta działa jak potrzeba, tylko logo startowe musi być w jakiś inny sposób wgrane.
lesiu11 a powiedz mi przy dodawaniu ikon z Evolution przerabiałeś ich wielkość?
Bo widzę w MediaNav'ie coś straciły jakość
A znalazłem oryginalne ikony i mają 840x137, a twoje 760x155
Próbowałeś wstawiać z większą rozdzielczością ikony?
A może ktoś wie gdzie siedzi tło z nawigacji/map (w wersji Renault jest ono czerwone)
A i który plik to tło funkcji "Noc" oraz wyłączonego radia ale pokazującego godzinę
Również pytanie może da się zmieniać czcionki/ wielkości itp ?
grafiki dotyczące tryby noc i zegarka już znalazłem :)
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2015-12-06, 20:29, w całości zmieniany 1 raz
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Gru 2014 Posty: 131 Skąd: Legnica
Wysłany: 2015-12-06, 20:34
tak specjalnie przerabiałem, bo tamte z evolution nie pasują.
tło nawigacji siedzi w pliku branding w storage card 4 (oryginalnie go nie ma, mój upgrade go dogrywa) w tym pliku są bitmapy ale specjalnie skompresowane, trzeba je otwierać programem który się nazywa na przykład MIO map IGO bmp tool następnie ponownie skompresować i spakować do branding
tło zegara to plik clock_bg.bmp ale w katalogu mgrmcm
Witam
Mam pytanie dotyczące wygenerowania cyfrowy odcisk systemu w urządzeniu Media Nav. Według opisu:
Aby rozpocząć korzystanie z Dacia Media Nav Toolbox, musisz zsynchronizować swojego pendrive'a z systemem Media Nav Multimedia. Aby tego dokonać, podłącz swój pendrive do systemu Media Nav Multimedia.
Na stronie głównej systemu Media Nav Multimedia:
wybierz menu "NAVI"
wybierz menu "Mapa aktualizuj" (jeśli to konieczne, możesz przejść do tego menu wybierając na poprzednim ekranie strzałkę skierowaną w prawą stronę)
wybierz menu "Opcje"
z okienka wybierz "Aktualizuj"
wybierz "Tak", aby zacząć zbieranie informacji na pendrivie.
Ostatnia pozycja
wybierz "Tak", aby zacząć zbieranie informacji na pendrivie.
nie działa.
Format Fat 32 wielkość pamięci pena 8 GB lub 16 GB
Soft Media Nav 4.0.6
Proszę o pomoc, może jest jakiś inny sposób?
Pozdrawiam
Witam
Opisałem sytuację zbyt prosto.
Ostatnia pozycja
wybierz "Tak", aby zacząć zbieranie informacji na pendrivie. Nie pokazuje się wcale na ekranie nawigacji.Wyświetla się okno z działającym klawiszem "Anuluj"
Na penie brak zapisu.
Pozdrawiam
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3772 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-12-11, 08:29
wieslaw_andrzej napisał/a:
Witam
Opisałem sytuację zbyt prosto.
Ostatnia pozycja
wybierz "Tak", aby zacząć zbieranie informacji na pendrivie. Nie pokazuje się wcale na ekranie nawigacji.Wyświetla się okno z działającym klawiszem "Anuluj"
Na penie brak zapisu.
Pozdrawiam
A Navi czyta z jakiegokolwiek pendrive ? Jakieś empetrojki na przykład ?
Witam
Wszystko pracuje prawidłowo czyta muzykę z mp3 nagranej na penie.
Zastanawiam się czy to może błąd w tej wersji oprogramowania 4.0.6
lub zmieniono sposób tej tej operacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum