Marka: w planach
Model: w planach
Silnik: w planach
Wysłany: 2016-01-04, 22:59
Stawiacie na obnizke czy na wzrost cen? Bo nie wiem czy mam chowac dzisiejsze suchary pod pazuche by miec na jutro, czy tez nie ma co sie stresowac i jutro bede jadl swiezutkie z dobrym dzemem, mowiac obrazowo? :P Jest jeszcze jedna opcja - konkurencja, a tam rabaty coraz wieksze. :D
Pamieta ktos jak bylo rok temu w styczniu?
Ostatnio zmieniony przez ken-wawa 2016-01-04, 23:00, w całości zmieniany 1 raz
Marka: w planach
Model: w planach
Silnik: w planach
Wysłany: 2016-01-05, 07:32
walter_g napisał/a:
Pamięci tak dobrej niestety nie mam żeby pamiętać jakie były ceny w tamtym roku, ale za to mam cennik obowiązujący od 01.01.2015 na auta z 2014 roku
Czesc silnikow sie zmienila, wiec ciezko dokladnie porownac z obecnym cennikiem. Diesle w wersji Prestige, jak widze sa w obecnych cenach, w wersji Laureate +/- 500 zl. Ciekawsze byloby porownanie cennika z grudnia 2014 z cennikiem 2015 na modele 2015 (z roku 2015 zostaly resztki wiec chyba ciezko bedzie cos kupic z poprzedniego rocznika).
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2016-01-05, 12:37
benzynowy silnik od Nissana ceny w podstawowych modelach DD nie podniósł
Marka: Dacia
Model: Duster II Techroad
Silnik: 1.6 4WD
Rocznik: 2019 Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Maj 2015 Posty: 402 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2016-01-05, 15:53
ken-wawa napisał/a:
z roku 2015 zostaly resztki wiec chyba ciezko bedzie cos kupic z poprzedniego rocznika).
Jak szukasz samochodu z 2015 to na stronie http://odreki.dacia.pl/ znajdziesz listę aut stojacych u dilerów, na nie może Ci się uda coś wynegocjować ale to już bezpośrednio z dilerem. Oficjlanej promocji na auta z 2015 raczej bym się nie spodziewał.
z roku 2015 zostaly resztki wiec chyba ciezko bedzie cos kupic z poprzedniego rocznika).
Jak szukasz samochodu z 2015 to na stronie http://odreki.dacia.pl/ znajdziesz listę aut stojacych u dilerów, na nie może Ci się uda coś wynegocjować ale to już bezpośrednio z dilerem. Oficjlanej promocji na auta z 2015 raczej bym się nie spodziewał.
Ale tylko same diesle.... ni ma benzynowych.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
ja też myślę bardzo poważnie o zakupie Dustera i wysłałem zapytanie do kilkunastu salonów i praktycznie od każdego dostałem odpowiedź, że w Polsce zostało bardzo mało Dusterów z 2015r. i raczej nie ma co liczyć na jakieś szalone przeceny...
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2016-01-06, 08:05
Ircys napisał/a:
Czy ktoś wie dlaczego nie ma w tam Dokkerów i Lodgy?
W ogóle ten system jest jakiś taki niedopracowany. Nawet nie można sobie podejrzeć bez wpisywania danych kontaktowych, gdzie taki dostępny samochód stoi
Najlepiej wyciągnąć dane od potencjalnych klientów ( do tej pory dostaję maila od Citroena mimo, że już odwołałem subskrypcje) - ale można podać nieprawdziwe namiary, aby sobie sprawdzić lokalizacje
A co do Twojego pytania. To chyba "błąd ludzki" i nie każdy diler zgłosił samochód do tego rejestru.
_________________ enjoy the silence
Ostatnio zmieniony przez gregorisan 2016-01-06, 08:26, w całości zmieniany 1 raz
Model: Duster II Techroad
Silnik: 1.6 4WD
Rocznik: 2019 Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Maj 2015 Posty: 402 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2016-01-07, 10:39
Ircys napisał/a:
Czy ktoś wie dlaczego nie ma w tam Dokkerów i Lodgy? Sprawdziłem właśnie przed chwilą i widzę, że np. Dokkery u dealerów od ręki są.
Dokkery ogólnie schodzą na pniu (tak mi mówił diler, jak zamawiałem Dustera to miał z 3 telefony z pytaniem o Dokkera). Dilerzy wrzucają na gratkę/otomoto ofertę, że niby mają na placu, a tak naprawdę to trzeba zamówić.
Przyznam szczerze, że strona http://odreki.dacia.pl/ mogłaby podawać bardziej prawdziwe dane. Akurat tutaj konkurencja pokazuje, że można to zrobić lepiej:
http://stock.fiat.pl/
EDIT - Dokkery w wersji towarowej Van ogólnie schodzą na pniu
Ostatnio zmieniony przez walter_g 2016-01-08, 12:41, w całości zmieniany 1 raz
Czy ten cennik czymkolwiek rozni sie od poprzedniego poza data (od 7 stycznia)? Przestudiowalem go dosc dokladnie i nie widze zadnej roznicy z poprzednim.
Jedynie co widze to troche zmienila sie promocja z oponami zimowymi - teraz sa tylko dla osob, ktore sa juz klientami Daci i biora samochod z 2015 roku, jesli dobrze to rozumiem: http://www.dacia.pl/samoc...je/nowy-duster/ (nie wiem czy kredyt jest wymagany, czy nie....)
Ostatnio zmieniony przez ken-wawa 2016-01-07, 22:07, w całości zmieniany 1 raz
Z nowym cennikiem pojawiła się zmodyfikowana promocja przy Dacia finansowanie:
* Komlet opon zimowych od 1 zł (o wartości maksimum 2000 zł).- wcześniej było 1000zł...
Model: MCV , Logan
Silnik: 1.5 dci 68 KM
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Mar 2010 Posty: 222 Skąd: Radom
Wysłany: 2016-01-09, 21:19
Zainteresowałeś mnie tymi 2 wtryskiwaczami na cylinder ?? To pewna informacja że nie da się zagazować SCe 115 ??? . Właśnie się przymierzam do ew. zakupu DD 4x4 i założenia gazowości .... jeśli to niemożliwe to odpuszczam . Co do LPG to temat rzeka - ja miałem i mam samochody na LPG i nie narzekam ... filtry , olej , czasami regulacja 1 X na 2 lata .. Kluczem jest jakość instalacji i montażu .
Marka: Dacia Duster
Model: Urban Explorer
Silnik: 1.6 SCe 115
Rocznik: 2016
Wysłany: 2016-02-13, 13:34
Czy jest gdzieś dostępna jakaś szersza informacja o Dusterze w wersji Open? Jak na razie jeden diler w Warszawie mówi mi że nie można do niego założyć pakietu off-road, kolega z forum tutaj mówi, że z kolei u niego bez problemu można ten pakiet dorzucić jest jakiś oficjalny cennik z dostępnymi opcjami itd?
Ostatnio zmieniony przez thrak 2016-02-13, 13:35, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum