Marka: w planach
Model: w planach
Silnik: w planach
Wysłany: 2016-02-17, 00:02
To jeszcze jedna ciekawostka - ostatnio dostalem maila z tytulem "Państwa opinia nadal dużo dla nas znaczy – dotyczy ostatniego kontaktu z Infolinią Dacia". Na pierwszy rzut oka mila sprawa, ale...
Pytania dotycza mojego kontatu z 12 stycznia a dopiero niedawno dostalem formularz. Jaki jest sens pytania klienta po miesiacu?
Dodatkowo odpowiedz dostalem mailem, a pierwsze pytanie po kliknieciu w link jest, czy rozmawialem ze specjalista z infolinii Dacia. Naturalna pierwsza odpowiedzia jest nie, bo dostalem odpowiedz mailem. Ale wowczas ankieta sie konczy.
Dodatkowo 12 stycznia, nie otrzymalem odpowiedzi, tylko zadalem pytanie. Wiec teraz jeszcze mam zagwostke, kiedy przyszla odpowiedz i czy na pewno dotyczy pytania z 12 stycznia (bo Dacia w potwierdzeniu zadania pytania, nie przesyla samej tresci tego pytania, a jesli wyslalem wiecej niz jedno zapytanie, np. dzien po dniu to juz moze byc gorzej).
Z wypelniania ankiety zrezygnowalem.... Niby drobiazgi i pomysl byl fajny, ale jakos ta ankieta nie wyszla....
I tak jest - obowiązkowo masz odpowiedzieć na pytanie (co jest chyba wymogiem ustawowym), ale oczywiście wcale nie musi to być "tak". Więcej asertywności, a mniej mniemanologii, zwłaszcza spiskowej (;
Na "pociechę" - dokładanie tak samo jest u konkurencji, nawet jeśli w którejś trafi się akurat na kogoś lepiej komunikatywnego.
Zgadza się - wszystko w głównej mierze zależy na kogo się trafi niestety
Z bliskiej autopsji znam przynajmniej trzy przypadki takiego "traktowania" pomimo że kupowane auta przewyższały ceną dacie o co najmniej 40%.
Ostatnio zmieniony przez pawel1313 2016-02-17, 07:20, w całości zmieniany 1 raz
Jeżeli zrezygnujesz, zażądaj zwrotu podwójnego zadatku. Ja cały czas czekam (od 13.01.) na przydział miejsca produkcyjnego dla mego zamówionego Dustera. Też pisałem 2 razy do dacii - odpowiedzi wymijające - "spadaj na drzewo!".
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2016-02-17, 10:19
Póki dacia będzie sprzedawać produkcję "na pniu" dealerzy będą mogli olewać klienta, super starają sie tylko te firmy które mają niewykorzystane moce produkcyjne.
Ja cały czas czekam (od 13.01.) na przydział miejsca produkcyjnego
Ale właściwie co to ma klienta obchodzić czy dostał jakieś miejsce produkcyjne czy nie? On ma po prostu dostać auto w terminie, jaki jest zapisany w umowie. Jeśli fabryka wyprodukuje je znienacka tydzień przed dostawą to już jest jej sprawa...
Marka: g..o wort
Model: Tourneo Grand Connect
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016 Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Cze 2014 Posty: 1073 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: 2016-02-17, 12:11
E-tam ludzie po pół roku na paśka czekali, Standardowo na sweter też czekają 2-4 miesięcy.
Nadpodaż używek nie bierze się z nikąd. Fabryki idą pełną parą i nie dają rady nadążyć za zmówieniami. Dacia nie jest wyjątkiem, raczej regułą.
Ostatnio zmieniony przez Lza 2016-02-17, 12:15, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia
Model: Duster II Techroad
Silnik: 1.6 4WD
Rocznik: 2019 Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Maj 2015 Posty: 402 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2016-02-17, 12:18
Lza napisał/a:
Pieprznij to, kup w tej samej cenie auto z innej stajni
A co za to kupi? VW Polo, Skodę Fabię czy może jeszcze inne maleństwo? I to bez 4WD, na którym mu zależy.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Nie każdego stać na to, żeby wywalić prawie 100.000 zeta na nowy samochód. Jeszcze kiedyś byłeś gotów za tą cenę kupić 2 Dacie, które miały ci dłużej służyć, a teraz szpanujesz, że Cię stać na dużo droższe auto. Jak to mawiają, wśród ślepych jednooki królem, więc może lepiej przenieś się już na forum Forda i tam rozprawiaj na temat tego, że Dacia to szmelc i lepiej dopłacić 65.000 zł.
Kolego ken-wawa, trochę to dziwne co piszesz w temacie spóźnienie.
Składałeś zamówienie 12 stycznia, 2 tygodnie później dali Ci znać, że auto będzie później, bo od nowa musieli wprowadzić zamówienie - ale my tu mówimy o 2 tygodniach.
Czas oczekiwania na Dustera to ok 2,5 miesiąca i naprawdę nie uwierzę, że aż o tyle będzie opóźniona dostawa. Skoro końcem stycznia poszło zamówienie do samochód będzie w połowie kwietnia - wiem co mówię - my po wielkich przygodach, problemach, obsuwach, zmianie silnika i wakacjach na fabryce dostaliśmy Logana po 3,5 miesiąca.
Marka: g..o wort
Model: Tourneo Grand Connect
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016 Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Cze 2014 Posty: 1073 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: 2016-02-17, 12:30
Nie chce mi się wałkować tematu po raz któryś tam. Przeszukaj forum i poczytaj wypowiedzi wielu kolegów. Nie chcesz przyjąć faktów, to wierz sobie w mit taniej daci, wszak widzę, że dacia jest dla ciebie religią. Ale błagam nie forsuj na siłę swojej religii. I nie przypisuj mi cech, których nie posiadam. Nawet sam autor wątku pisał że mógł kupić inne samochody za tą cenę, ale z różnych względów wybrał dacię.
Rocznik: 2019 Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Maj 2015 Posty: 402 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2016-02-17, 13:00
Lza napisał/a:
Nie chce mi się wałkować tematu po raz któryś tam. Przeszukaj forum i poczytaj wypowiedzi wielu kolegów. Nie chcesz przyjąć faktów, to wierz sobie w mit taniej daci, wszak widzę, że dacia jest dla ciebie religią. Ale błagam nie forsuj na siłę swojej religii. I nie przypisuj mi cech, których nie posiadam. Nawet sam autor wątku pisał że mógł kupić inne samochody za tą cenę, ale z różnych względów wybrał dacię.
Najlepiej odnieść to do RedBulla - zawartość jego jest taka sama jak wszystkich innych trunków tej kategorii, a kosztuje 5 razy tyle, dlaczego? Bo w cenie doliczane są ogromne koszty marketingowo, promocyjne.
Ja akurat wolę zapłacić za zawartość, a nie za opakowanie czy marketing.
Mitem jest, że warto dopłacać za znaczek na masce, a już chyba najgorszą rzeczą wywyższać się, że Cię stać na droższy samochód.
Nasz Logan robi miesięcznie 4 tysięce kilometrów miesięcznie, ciężko pracuje i zarabia na rodzinę, a zarabia tyle samo albo i więcej niż Mercedesy, Volkswageny, Audi i BMW, które również jeżdżą na taxi w naszej okolicy.
Mnie się akurat bardzo podoba Jeep Renegade, ale ze względów finansowych nie stać mnie na to, żeby go kupić i nie ma tutaj co dorabiać teorii do faktów, ot takie życie.
Ostatnio zmieniony przez walter_g 2016-12-23, 09:37, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2016-02-17, 14:05 Ile czekaliście na swoje autka
Witam
W Najbliższym czasie chciałbym kupić nowego Dokkera Van. Po przeczytaniu niektórych tematów trochę się obawiam terminu odbioru. Napiszcie proszę w tym temacie jaki termin dawał wam salon na odbiór samochodu a w jakim ostatecznie terminie odebraliście swoje Dacie. Chcę się upewnić czy faktycznie jest duży problem w dotrzymaniu terminów przez salo bądź producenta czy są to tylko jednostkowe przypadki
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jasiek22 2016-02-17, 14:09, w całości zmieniany 1 raz
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3767 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-02-17, 14:12
zamówienie połowa września 2012 odbiór koniec listopada 2012 .... z tymże z Maroka są kilkutygodniowe cykle transportu przez Morze Śródziemne, zależy czy uda się załapać na statek zaraz po zejściu z taśmy czy trzeba będzie czekać na następny slot ....
Marka: Dacia, Skoda
Model: Duster Ph II 4x4, Superb II
Silnik: 1,6, LPG, 2,0 TDI
Rocznik: 2015, 2012
Wersja: Laureate
Wysłany: 2016-02-17, 14:30
A ja swojego poszukałem przez allegro. Znalazłem wersje jaka mnie interesuje, salon zadzwoniłem okazało się że za tydzień mogę odbierać, ale LPG było za 2900 zł to poprosiłem o instalacje i w sumie wyszło prawie 2 tygodnie - zamówiony 16 czerwca odebrany 29 czerwca.
Wysłany: 2016-02-17, 15:33
Piitubski napisał/a:
Ja jestem zaniepokojony, bo w dniu zamówienia diler poinformował mnie, że po miesiącu będzie mój Duster w systemie, a tu nic.
Auto zamówiłeś 13.01.2016 - jeszcze jest czas Jeżeli nic się nie stanie stawiam, że autko pójdzie do produkcji ok. 10 tygodnia (2 tydzień marca), potem transport do kraju 2-3 tygodnie i będziesz miał końcem marca, początkiem kwietnia telefon: "dzień dobry, Duster stoi na placu i jest gotowy do odbioru".
Ciekawe jak to naprawde jest. Moj dealer twierdzil, ze auto w systemie znajdzie sie po tygodniu i rzeczywiscie po takim czasie mialem date produkcji. Skad ten miesiac u kolegi?
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2016-02-17, 19:56
Lza napisał/a:
PiotrWie napisał/a:
super starają sie tylko te firmy które mają niewykorzystane moce produkcyjne
A są takie fabryki samochodów? Chyba nie ma.
W 2014 prasa motoryzacyjna podawała, że po likwidacji fabryki w Bochum Opel zmniejszył wolne moce produkcyjne z 10 do 7%, nie wiem jak dokładnie jest w tej chwili, ale też gdzieś czytałem informację że globalnie jest możliwość zwiększenia produkcji samochodów 0 30%
Marka: w planach
Model: w planach
Silnik: w planach
Wysłany: 2016-02-17, 20:34
Tak troche off-topic, jesli administrator laczy kilka tematow w jeden, moglby dawac znac autorowi posta. Troche dziwnie sie poczulem, jak nagle moj temat o 2.5 miesiecznym opoznieniu w dostarczeniu samochodu znikl.
Dzis otrzymalem powtorna wiadomosc z Renault z prosba o ponowne wypelnienie formularza reklamacyjnego. To, ze ich serwer pocztowy odrzuca maile zostalo pominiete (jedynie napisano "Nie otrzymaliśmy odpowiedzi zwrotnej od Pana."). Natomiast napisali, ze maile moga ginac w druga strone ("z powodów niezależnych od naszej firmy, korespondencja mailowa z Renault może zostać błędnie zidentyfikowana przez serwer poczty elektronicznej jako SPAM. Prosimy zatem o sprawdzanie również zawartości folderu SPAM.").
Coz wyslemy ponownie, ciekawe co bedzie dalej. Czy tez dostane ogolna informacje, ze Renault nie wnika w ustalenia z dealerami....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum