witam
mam plamkę wielkości paznokcia małego palca lekko wpuklonego ku górze lakieru na dachu auta , nawet jest to nie widoczne należy wiedzieć gdzie . byłem z tym w ASO , po miesiącu nadeszła "podpowiedź" ledwie ja wydębiłem od serwisanta , gdzie napisali że jest to ślad po kupie ptasiej , i podparli się zapisem gwarancyjnym , auto jest jeszcze na gwarancji myślę napisać do nich skargę , ale skoro raz napisali że to ptak n....ł to pewnie znowu tak odpiszą , iść do rzeczoznawczy to koszt 200 - 300 zł , za te kwotę myślę zrobić malutka zaprawkę u jakiegoś blacharza i po bólu kosztowo wyjdę na to samo
może ktoś mi poradzi co z tym fantem?
Wysłany: 2016-04-26, 20:19 Re: plama rdzy na dachu
trybik napisał/a:
witam
mam plamkę wielkości paznokcia małego palca lekko wpuklonego ku górze lakieru na dachu auta , nawet jest to nie widoczne należy wiedzieć gdzie . byłem z tym w ASO , po miesiącu nadeszła "podpowiedź" ledwie ja wydębiłem od serwisanta , gdzie napisali że jest to ślad po kupie ptasiej , i podparli się zapisem gwarancyjnym , auto jest jeszcze na gwarancji myślę napisać do nich skargę , ale skoro raz napisali że to ptak n....ł to pewnie znowu tak odpiszą , iść do rzeczoznawczy to koszt 200 - 300 zł , za te kwotę myślę zrobić malutka zaprawkę u jakiegoś blacharza i po bólu kosztowo wyjdę na to samo
Kolego,
czy są odbarwienia, czy tylko bąbel? Jeśli bąbel we właściwym kolorze (tj. lakier nie uszkodzony, a tylko podniesiony), to na pewno nie wina ptaka. U mnie też są na dachu plamy po ptakach (takie chropowate odbarwienia lakieru), ale - uwaga - tylko na dachu, który był lakierowany w ASO. Nie powstają np. na błotniku, czy masce. Spodziewam się zatem, ze to wina tego - może wadliwego - lakierowania. Jednak uznano, że to nie podlega gwarancji. Nie rdzewieje, więc nie robię z tym nic (w ASO chcieli za lakierowanie dachu 1,5 tys. zł absurd!!!). Facet z obsługi klienta RP napisał, że w ramach współpracy z klientem mogą mi zapewnić samochód zastępczy na czas naprawy - dałem sobie spokój. Skończy się gwarancja, polakieruję w innej firmie 9albo i zostawię, jak jest...)
Ostatnio zmieniony przez piku 2016-04-26, 20:45, w całości zmieniany 1 raz
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2016-04-27, 06:51 Re: plama rdzy na dachu
trybik napisał/a:
witam
Ja bym ich docisnął i trochę napsuł krwi. Miałem problem z lakierem na MCV i ASO wymyślało najbardziej groteskowe powody żeby nie naprawić. Ptasie gówno było najprostszym. Twierdzili, że spawałem przy samochodzie, że wóz stał pod linią wysokiego napięcia, że z komina domu nasypało iskier. Kreatywni. Jeśli sam czegoś nie popsułeś nie odpuszczaj. Dla sportu, dla satysfakcji, i żeby chujki nie miały satysfakcji, że tak zgrabnie spuszczają klienta na drzewo.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
witam
mam krótkiego maila od reno i napisali prosto że to ptasia kupa, i tyle foto owszem wstawie , lakier jest lekko podniesiony i wiem że to nie ptasia kupa , miałem na masce UNO 2 potężne kupy został tylko odbarwiony lakier
chandryczenie się z ASO to kłopot a oni i tak swoje gdyby to był wielki bąbel np.; jak dłoń to ptasią kupą by się nie wyparli , wynajem rzeczoznawczy to koszt ok 300 zł , a i tak nie wiadomo czy ASO uzna, więc za tę kwotę znajdę jakiegoś lakiernika i zrobi mi , za np. lakierowanie i szpachlowanie błotnika złośliwe cięcie nożem dł. ok 10 cm zażyczyli 500zł, więc p....lę to ASO trudno myślę że nie wygram
Wysłany: 2016-04-27, 08:22
Ja doprowadziłem do tego, że naprawili mi lakier, bo nie lubię jak ktoś mnie próbuje wydymać. Ale jak tam Kolega uważa.
trybik, jak nic nie wygrasz z ASO to pozostaje media motoryzacyjne i UOKiK.
Media chętnie Ci pomogą, bo narobią wielkiego szumu na całą Polskę (będą mieli jakiś artykuł do napisania).
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Wysłany: 2016-04-27, 09:27
piku napisał/a:
jan ostrzyca napisał/a:
Ja doprowadziłem do tego, że naprawili mi lakier, bo nie lubię jak ktoś mnie próbuje wydymać. Ale jak tam Kolega uważa.
ASO Nazaruk Ci to zrobiło? Napisz dokładnie, jak to było, bo mi się ni udało. Może byłem za mało nachalny...
Byłem bardzo nachalny. Do tego "załatwiłem" im kiedyś mało pochlebny artykulik w AŚ na temat gwarancyjnej naprawy amortyzatorów. Wtedy naprawili mi auto i zwrócili forsę za rzeczoznawcę.
Naprawa lakieru obyła się bez rzeczoznawcy (z którym już byłem umówiony) i bez artykułu.
ASO Nazaruk jest bardzo nierówne jakościowo - bywa że spierniczą wszystko po kolei bywa, że nie mam uwag.
Ja się na obsługę generalnie nie mogę skarżyć. Uważam nawet, że chłopcy się starają. Natomiast mam zastrzeżenia co do innych spraw, np. cen i nierespektowania bonifikat Dacii. W przypadku mojego auta faktycznie lakier na dachu został uszkodzony przez ptaki, ale rzeczy w tym, że ten dach był wcześniej malowany u Nazaruków, a ptaki w podobnych sytuacjach nie zdołały uszkodzić lakieru na innych częściach karoserii. Mogli tę sprawę załatwić bardziej polubownie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum