Tak jak pisałem wziąłem 1.6 Sce 100KM 16 v, taki silnik od początku brałem pod uwagę i taki chciałem ze względu na możliwości finansowe.
Diler przy okazji wycenił mi po prostu 1.2 Tce dla porównania przy czym padła informacja że na Tce należy obecnie dłużej czekać
Marka: renault
Model: captur
Silnik: 1.3 mild
Rocznik: 2024
Wysłany: 2016-05-22, 12:04
To nie mogliby tego tak zorganizować by np; część załogi szła na urlopy w lipcu a część w sierpniu .
A do prostszych prac montażowych na ten okres zatrudnić ludzi na "śmieciówki" .
Byłaby większa produkcja , większe zyski , krótsza kolejka oczekujących
To nie mogliby tego tak zorganizować by np; część załogi szła na urlopy w lipcu a część w sierpniu .
A do prostszych prac montażowych na ten okres zatrudnić ludzi na "śmieciówki" .
Byłaby większa produkcja , większe zyski , krótsza kolejka oczekujących
Nie wiem jak w Rumuni czy Maroku, ale w części zakładów taka przerwa w produkcji jest wykorzystywana na serwis różnorakich urządzeń, aby przez resztę roku nie było nieplanowanych przerw.
_________________ Duster 4x4 1.6 średnia z już ponad 180000 km ;)
Focus 1.6 TDCI średnia z ponad 125kkm
Marka: renault
Model: captur
Silnik: 1.3 mild
Rocznik: 2024
Wysłany: 2016-05-23, 16:46
Zapytałem dziś pana Tomka jaka jest sytuacja z sanderką dla mnie .
Napisał mi sms że płynie statkiem z TANGER-u , z maroka .
To oznacza że litery UU [rumunia] na początku numeru VIN - nie oznaczają prawdziwego kraju montażu auta Ciekawe ; jeśli dziś płynie statkiem , to za ile czasu będzie na miejscu , w częstochowie
Ostatnio zmieniony przez wlodarek1 2016-05-23, 18:26, w całości zmieniany 1 raz
@wlodarek1
A czy masz kupon ambasadora?
Najpóźniej w chwili odbierania samochodu przy przedstawieniu takiego kuponu za 1 zł otrzymasz przedłużenie gwarancji do 5 lat.
W przypadku Twoich przebiegów będzie to bardzo dobre rozwiązanie zamiast standardowych 3 lat gwarancji.
Wybierz się na Piknik Dacii 11 czerwca . Na pewno któryś z klubowiczów Cię poratuje - zwłaszcza że i dla niego za udostępnienie będzie duża korzyść - dostanie kupon do wydania na usługi akcesoria za 800 zł .
A może ktoś z czytających ten wątek przyśle Ci go na maila.
EDIT : wpisałem błędną datę ale zostałem w porę poprawiony
wlodarek1, 2 czerwca na stronie www.dacia.pl będzie podana lista salonów, która będzie organizowała ten piknik.
Pikniki są organizowane w całej Polsce w salonach, gdzie sprzedają Dacie.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
W każdym salonie Dacii w PL.
Wybierz się pojeździsz egzemlarzami testowymi , pobawisz się , objesz kiełbaskami z grila a jak weźmiesz udział w konkursie to może wygrasz Dacię ..... ( na weekend)
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: SCe 115 S&S
Rocznik: 2016
Wersja: Duster
Wysłany: 2016-05-24, 16:01
Siemka. W końcu i ja doczekałem się na długo wyczekiwany telefon od sprzedawcy z informacją, że moja Dusterka czeka już na parkingu i nie może się doczekać abym ją wziął w obroty. Po godzinie już gnałem wysłużoną Felicją do salonu. Żona niecierpliwie czekała na fotki. Na miejscu odebrałem wszystkie dokumenty potrzebna do rejestracji, nr konta do przelewu i p. Łukasz pyta się czy chcę ją zobaczyć. "No baa" pomyślałem. Stała na parkingu wśród wielu bryk z czego 1/3 to właśnie Dustery. Oczywiście ta moja była najpiękniejsza pomimo pokrywającego ją kurzu, zacieków, wystających spod drzwii i maski jakiś materiałów. Na siedzeniach folia a na drzwiach poprzyklejane jakieś piankowe odboje. Jutro rejestracja w urzędzie, przelew w banku i z uwagi na długi weekend odbiór dopiero w poniedziałek. Ostatnie dni będą się ciągnęły najdłużej ale damy radę Zamówiony 22 lutego - w salonie 24 maja - równo 3 miesiące
Ostatnio zmieniony przez Tojfer 2016-05-24, 16:06, w całości zmieniany 1 raz
Model: Duster II
Silnik: 1.3 TCE 150
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Mar 2016 Posty: 204 Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-05-24, 18:35
Moja już jest gotowa do odbioru Przelewik zrobiony, rano po papiery, zarejestrować tylko, obejrzeć, zatankować (swoją drogą stacja benzynowa jest 150 metrów od salonu ) i śmigać (jeszcze jej nie widziałem niestety )
Mój czas oczekiwania na Dustera to niecały miesiąc w ubiegły czwartek dostałem tel. że autko dotarło do Gliwic na skład, a dziś zadzwonili że wczoraj całe i zdrowe dostarczyli do salonu w piątek jadę zobaczyć i rozpocząć załatwianie formalności
Model: Duster II
Silnik: 1.3 TCE 150
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Mar 2016 Posty: 204 Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-06-03, 20:09
Z Gliwic przyjedzie w ciągu 2 dni Ja dłużej czekałem, aż dokumenty przyjdą niż sam samochód. Darku, nie zapomnij sprawdzić poprawności wszystkich numerów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum