Pierwszy przypadek na forum, gdzie rozleciał się w środku więc nie jest to żadna statystyka, a przypadek.
Co innego przerdzewiałe uchwyty wydechu. Było kilka przypadków w daciach PhI.
Marku nie pierwszy to przypadek. Pierwszy był u PiotresSa a następnie u mnie po mniej więcej 2 latach i 50.000 km - mój wymieniony na gwarancji bez mrugnięcia okiem (instalacja dokładana po za salonem - pisałem na forum) i teraz znowu mi zaczął brzęczeć oryginalny tłumik - znaczy znowu wypalony i poobrywany w środku i mniej więcej 50.000 km (przebieg na dzisiaj 98.200 km).
Piotres dopasował bodaj tłumik od fiata Palio / Siena i nie sygnalizował więcej problemów ale może już nie ma Daćki i dlatego nie pisze.
U mnie też coś zaczęło głośniej warczeć z wydechu. Sprawdzałem pod spodem na podnośniku i nie widać żadnego przepalenia z zewnątrz. Czy układ wydechowy obejmuje gwarancja rozszerzona ?
tylko 40 % całej sumy naprawy
czyli ok 600 zł musisz dołożyć
bo całość jest wyceniana na 1000 zł
(tłumik środkowy + 2 obejmy ) +robocizna
cała robocizna jest wyceniona na 127 zł reszta to części
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2015-08-02, 17:38, w całości zmieniany 1 raz
tylko 40 % całej sumy naprawy
czyli ok 600 zł musisz dołożyć
(tłumik środkowy + 2 obejmy ) +robocizna
cała robocizna jest wyceniona na 127 zł reszta to części
To w takim razie gwarancja rozszerzona to ściema. Skąd się bierze te 40 %.? Jest to gdzieś zapisane w warunkach gwarancji? Bo mnie nikt o tym nie informował
Marka: dacia
Model: było mcv , jest duster
Silnik: 1,6 sce
Rocznik: 2017/2018
Wersja: Open Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Posty: 188 Skąd: luboń k/poznania
Wysłany: 2015-08-03, 18:14
.
Karenzo napisał/a:
No to ździerstwo na całęgo.W MCV po 7 latach tłumik niefabryczny,ale dedykowany w warsztacie od wydechu 250 pln za całość.I wymieniłbym sam ,ale w Daci (i nie tylko) wydech fabryczny to monolit,więc bez kanału to robota głupiego.
kupiłem oryginalny tłumik + obejma
można kupić tylko cały element wydechu długości ok 1,5 m
Montaż we własnym zakresie .
Dusterowy tłumik środkowy jest długi i ciężko kupić taki sam . Gdybym miał więcej czasu zamontował bym uniwersalny .
Koszt ok 650 zł , ale towar miałem następnego dnia .
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2015-08-03, 21:54, w całości zmieniany 1 raz
Odświeżę temat . W moim pięcioletnim Dusterze z przebiegiem 68 tys. to samo . Do wymiany środkowy i końcowy . Z zewnątrz wyglądały ok,ale w środku coś się pourywało.
To najsłabszy wynik ze wszystkich samochodów jakie miałem (poza "maluchem") .Do tej pory najkrócej było w vectrze 8 lat . Na szczęście są już zamienniki i koszt obydwu z wymianą tylko 390 zeta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum