jak w temacie mam pewnie do wymiany, możliwe że coś się ułamało i nie trzyma tylko miga mi na każdej nierówności że otwarte drzwi są. Na szybko kawałek tektury daje radę. Jak dostać się by zdemontować krańcówkę. Jak patrzyłem żadnych wkrętów nie ma, jest tylko jakaś gumowa zaślepka/uchwyt. Domyślam się, że trzyma na jakichś zatrzaskach ale nie chcę się siłować by nie połamać.
edyta mówi: pacjent Sandero I
Ostatnio zmieniony przez przemoc84 2020-09-08, 09:10, w całości zmieniany 1 raz
jak się trzyma to wiem mniej więcej bo mam ruch tego na jakieś 2-3mm tak jakby jakiś zaczep puścił. Myślałem, że jak w Matizie są wkręty/spinki ale nic nie widzę takiego by tą plastikową zaślepkę klapy zdemontować i móc na spokojnie tam spojrzeć i naprawić/wymienić
Ostatnio zmieniony przez przemoc84 2020-09-08, 09:41, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 118 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 4004 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-09-08, 09:54
W Sandero II wewnętrzny plastik na tylnej klapie jest na spinki- podważasz i ciągniesz. Chociaż na rysunku w Sandero I widzę jeszcze dwa wkręty we wnęce kieszeni...
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2020-09-08, 10:07, w całości zmieniany 3 razy
Ty na szczęście jeszcze powinieneś mieć tabliczkę i Twoje auto to BS0E.
Ale do spraw karoseryjnych nawet to nie jest potrzebne - w obrębie jednego modelu - np sandero - wszystko jest przecież identyczne bez względu na wersję silnikową.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum