Witam, zamówiłem dzisiaj w Jaszpolu ( czas realizacji ok. 2-3 tyg. ściągają z Francji ) bardziej liczę po ich zainstalowaniu na mniejsze zaparowanie szyb z tyłu w okresie tzw. " zgniłej pogody". Przed zamówieniem sprawdziłem mam kanały wentylacyjne w konsoli środkowej ( SANDERO LIFT ) przy okazji radzę wytłumić blachy tunelu środkowego. Aktualna cena to 206 zł za komplet.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3986 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-10-23, 18:05
matek napisał/a:
... liczę po ich zainstalowaniu na mniejsze zaparowanie szyb z tyłu w okresie tzw. " zgniłej pogody".
No to się raczej przeliczysz- nie zauważyłem żadnego oddziaływania tego nadmuchu na szyby z tyłu. To dmucha przy samej podłodze- czy nadmuch na nogi z przodu pomaga Ci odparować boczne szyby? No nie za bardzo...
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3986 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-10-23, 22:11
Po prawie siedmiu już latach "prób i błędów", zdecydowanie najszybsze dotarcie powietrza na tył i odparowanie tam szyb, uzyskuję za pomocą środkowych nawiewów w desce kierując je na wprost- tak aby powietrze leciało w kierunku tylnej szyby pomiędzy przednimi fotelami. A jednocześnie boczne nawiewy kierując na słupki "B". Kanały podłogowe nie są w tym pomocne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum