Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 118 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 4013 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2025-07-04, 07:38
velomar napisał/a:
Nadinterpretujesz moje słowa. Podałem tylko wycenę przeglądu zaproponowanego przez serwis (jego zakresu nie sugerowałem - rozumiem, że to są czynności niezbędne, przewidziane w harmonogramie przy tym wieku i przebiegu). Nigdzie nie mówiłem, że nie potrafię sam wymienić filtrów i że nie da się ich kupić taniej... Nie wiem, czy można z wymian filtrów zrezygnować (powiedzieć, że zrobi się to samemu) i wciąż uzyskać gwarancję Zen. Jeśli ktoś wie to proszę o informację.
Oczywiście- moja wina, bo jakoś zupełnie nie załapałem, że chodzi tu głównie o zdobycie (utrzymanie?) tej dodatkowej gwarancji...
No właśnie- miałeś jakąś wydłużoną gwarancję do 5 lat, czy standard 3 lata? Bo samochód z 2020r... Jak rozumiem, Zen działa, gdy np. gwarancja skończyła się np. 2 lata wcześniej, ale po gwarancji nie przestaliśmy korzystać z ASO? Jakoś tak niejasno to opisane
A co do filtra powietrza- u Ciebie może być oczywiście inaczej, ale w moim wypadku harmonogram przewiduje wymianę co 4 lata, lub co 120 tys. km.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2025-07-04, 07:43, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum