Mam prośbę do posiadaczy Dacii Lodgy, takiej jak moja (2019 r.). Nie mogę teraz sprawdzić, a potrzebuję tej informacji. Czy da się zainstalować w gnieździe OBD taki lokalizator (tracker) GPS, tak że jest możliwość zamknięcia go tą plastikową przesłoną z półką? Czy będzie na tyle wystawać, że się nie będzie dało jej założyć?
Jest to wielkości interfejsu OBD więc myślę, że nie da się zamknąć tej przesłony... chyba że da się odpiąć gniazdo OBD od obudowy i może wtedy je założyć lokalizator ale będzie wtedy wisiał w powietrzu z gniazdem OBD...
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1991 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2025-08-04, 19:40
A może warto było by zakupić sobie za kilka złotych rozgałęziacz złącza OBD, wtedy jedno wejście montujemy jak oryginalne złącze w schowku, a drugie wrzucamy za obudowę schowka i podłączamy do niego zakupiony wcześniej lokalizator.
Dziękuje Wam za odpowiedzi. Temat jest u mnie bardziej skomplikowany, będę miał możliwość otworzenia swojego auta, zainstalowania tam lokalizator GPS i ew. drobne przeróbki będę mógł na szybko wykonać, ale nic bardzo skomplikowanego. Czy Waszym zdaniem jest opcja odczepienia tego gniazda od punktu montażowego i wciśnięcia go głębiej, tak by się zamknęła ta klapka po zainstalowaniu lokalizatora GPS?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum