Jakby takie było, to by mogło oznaczać kilka rzeczy - przede wszystkim oczywiście zwykły błąd językowy, ale też np brak korekty czy ogólnie wsparcia moralnego, zbyt dużo sroczych ogonów itd [:
Ponieważ jednak znajduję tylko zupełnie zwyczajne "podwyżkowe cenniki", to poproszę o wskazanie wirtualnym paluchem, chętnie poprawię.
No chyba że jednak nie ma nic takiego i to tylko kolejny przykład "stopniowego dociekania" - tym razem w zakresie umiejętności czytania... <;
To niech beda "cenniki" to az tak bardzo zmienia postac rzeczy ? Tak niesmialo osmielam sie dedukowac, ze "podwyzkowe cenniki" moga zawierac "podwyzkowe ceny" :P
No nie do konca palnalem, tylko tak sobie pomyslalem, ze nie tylko zaleta auta miejskiego moze byc nizsze zuzycie paliwa...
Nie kupiłem diesla, bo... chciałem mieć samochód w ciągu tygodnia i było 1.4MPI. To po pierwsze, po drugie diesel byłby chyba jednak droższy w eksploatacji (przeglądy etc.), o cenie początkowej nie wspomnę :D
diesel byłby chyba jednak droższy w eksploatacji (przeglądy etc.), o cenie początkowej nie wspomnę :D
No masz... same wady... Glupi ci ludzie co diesle kupuja...
Przeglady drozsze sa ??
Hmmm... no ale jednak mniej pali... ;)
Cennik moze byc po podwyzce, a jak juz sie musimy bawic w slowotworstwo to moze "popodwyzkowy" by bylo bardziej jasno i logicznie...
"Sanderowy" tez niezle brzmi, no ale moze "cennik Sandero" nie gorzej.. ? :)
"zaleta nie tylko auta miejskiego moze byc nizsze zuzycie paliwa" - tak lepiej ? :P
gdybym przejeżdżał 20k km miesięcznie pewnie diesel byłby tańszy dla mnie - pasuje? przy przebiegu miesięcznym 2-3k nie wydaje mi się żeby było to dla mnie dobre rozwiązanie
gdybym przejeżdżał 20k km miesięcznie pewnie diesel byłby tańszy dla mnie - pasuje? przy przebiegu miesięcznym 2-3k nie wydaje mi się żeby było to dla mnie dobre rozwiązanie
No wiec moze ktos wybierajac auto do miasta rowniez wezmie pod uwage istotniejsze dla niego cechy od zuzycia paliwa...
Tak wogole to zastanawia mnie dlaczego w takich wywodach ludzie podaja przebiegi miesieczne czy roczne... Chyba bardziej logiczne jest okreslenie przebiegu calkowitego.
Ktos moze robic 20k miesiecznie, ale pozbedzie sie auta po pol roku i dla niego kupno diesla moze byc mniej korzystne niz dla takiego, ktory robi 1k miesiecznie, ale bedzie jezdzil 15 lat...
Nie - po prostu mają być może inne potrzeby i priorytety.
Cytat:
jak juz sie musimy bawic w slowotworstwo
Niektórzy po prostu lubią, bez żadnego musu [:
Cytat:
moze "popodwyzkowy"
Tyz piknie - i nie ma sprawy, jak napiszesz następny artykuł to tak sobie napiszesz (;
Cytat:
by bylo bardziej jasno i logicznie...
Kwestia gustu.
Cytat:
"Sanderowy" tez niezle brzmi, no ale moze "cennik Sandero" nie gorzej.. ? :)
Nie, nie gorzej, ale j.w. - kwestia gustu (choć nieustanne powtarzanie tego samego słowa MSZ niedobrze wygląda). W każdym razie: "com napisał, napisałem" (; - krytykę przyjmuję, ale pozostaję przy własnym zdaniu.
jak robisz 1k miesięcznie dieslem, to zapewne na zimnym silniku cały czas, więc z tym mniejszym spalaniem to nie za bardzo... Jeśli jeździsz dużo - diesel, jeśli jeździsz mało - benzyna.
W wywodzie zakładam że średnio człowiek kupuje samochód co 3-4lata więc przebieg całkowity jest uwarunkowany przebiegiem miesięcznym - samochód możesz nawet sprzedać w dniu zakupu
Heheeeee śmiech na sali! Przecież ten tekst to żenada. Nijak się ma do rzeczywistości. Pozwoliłem sobie wysłać do redakcji maila o następującej treści:
Piszę w sprawie testu Dacii Logan, który został zamieszczony na łamach autocentrum. Do niedawna był to portal, który w moich oczach był wiarygodnym, cenionym przeze mnie, obiektywnym źródłem informacji o motoryzacji. Niestety artykuł ten zepsuł ogólne dobre wrażenie o serwisie, ponieważ razi on nieprawdziwymi informacjami.
Jestem użytkownikiem Logana od dwóch lat i przejechałem nim prawie 50 000km. W czasie eksploatacji udało się wykryć większość niedoróbek Logana oraz przekonać się do jego zalet.
Z przykrością stwierdzam, że informacja o zmieszczeniu w bagażniku Logana 2-3 niewielkich toreb jest kłamstwem. Nawet odejmując przestrzeń zabieraną przez wnikające zawiasy przewiozłem w tym bagażniku 5 toreb podróżnych, skrzynkę wypełnioną żywnością, dwie kolumny do wieży Hi-fi i wiele drobiazgów jak np. paczki sztucznych ogni.
Ilość miejsca na tylnyvh siedzeniach nie dała powodów do narzekań jeszcze rzadnemu z pasażerów mojego samochodu! Informacja, że przy wzroście powyżej 180cm brakuje tam przestrzeni jest wprowadzeniem czytelnika w błąd. Zdażyło mi się tam przewieźć na dłuższym dystansie trzech pasażerów: kobietę o wzroście 160cm, mężczyznę ok. 180cm oraz drugiego mężczyznę 190cm i nikt na kilkusetkilometrowej trasie nie narzekał na brak miejsca, a wręcz wyrażał swoje zdziwienie, że w tak niepozornym samochodzie jest tyle przestrzeni.
Ta sama przestrzeń powozliła mi w czasie wakacji letnich wykorzystać samochód do celów zarobkowych. W bagażniku przewoziłem dużą maszynę do produkcji waty cukrowej oraz drugą do popcronu, złożony stół ogrodowy. Na tylnych siedzeniach z powodzeniem mieścił się spory agregat prądotwórczy 2kW, złożony pawilon 3x3m, drugi stół ogrodowy, krzesło składane, stołek składany, dwie skrzynki z napojami, butla gazowa 3L, akumulator, skrzynka z cukrem i zapasem kukurydzy do prażenia, solą, pojemnikami na popcorn, wiązki patyków, kosz na śmieci. Z przodu zawsze było miejsce dla pasażera z kasetką i plecakiem.
Cena mojego auta nie miała konkurencji na rynku. Za 44 000zł kupiłem auto z nowoczesnym silnikiem diesla łączącym osiągi auta dostaczego z silnikiem o mocy 110-120KM z zużyciem paliwa Pandy 1.3 Multijet. Żaden z producentów na rynku nie oferował przy tym auta równie przestronnego, o zawieszeniu przeznaczonym na polskie drogi, z płytą pod silnikiem, lakierem metalik i klimatyzacją za taką cenę.
Dowodów obiektywizmu proszę szukać w załączonych zdjęciach oraz cennikach samochodów na polskim rynku.
Jednocześnie proszę o sprostowanie kłamstw napisanych w ostatnim artkule o Loganie. Być może pozwoli to przekonań do portalu część jego użytkowników, którzy mieli styczność z tym autem i zauważyli niezgodność niektórych napisanych w tekscie słów z rzeczywistością.
Z pozdrowieniami,
Michał Domagała.
_________________ 102 000km zadowolenia za kierownicą Dacii.
Bardzo mnie cieszy, że dociekłeś do tej konkluzji [:
Cytat:
Zwlaszcza mi
Każdemu - to się nazywa "wolność słowa".
Cytat:
raczej nie wszystko wypada
To już kwestia gustu, ortogonalna do obu poprzednich.
* * *
Natomiast żeby nie było zupełnie bez związku z tematem - tytułowego artykułu faktycznie nawet nie ma jak skomentować, ale też pozwoliłem sobie napisać do redakcji serwisu nt jego rzetelności (nie żebym jakoś specjalnie wierzył w chęć poprawy w tym przypadku...).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum