www.znizkomania.pl - portal, który zbiera oferty tzw. "zakupów grupowych" z innych portali typu Groupon, Gruper, MyDeal itp.
Jak to działa?
Wybieramy interesującą nas ofertę, "kupujemy" i zostajemy przeniesieni na macierzysty portal, gdzie po zarejestrowaniu wykonujemy przelew i czekamy, czy znajdzie się odpowiednia liczba osób, potrzebna do tego, aby zniżka została uruchomiona (przy każdej ofercie są opisane ograniczenia). Po transakcji otrzymujemy kupon, dzięki któremu skorzystamy z oferty (podając kody zabezpieczające z kuponu). Promocje sięgają nawe 90%! Dotyczy takich rzeczy, jak wyjazdy wakacyjne / weekendowe, myjnie samochodowe, wybielanie zębów i wiele wiele innych. Promocje trwają zwykle kilkanaście - kilkadziesiąt godzin! i bywają ograniczenia w liczbie kuponów. Gorąco polecam :)
PS. Jeśli transakcja nie dojdzie do skutku, przelew wraca na nasze konto.
PS2. Czas na realizację kuponu to zwykle kilka miesięcy.
Ostatnio zmieniony przez koniu 2011-03-14, 14:42, w całości zmieniany 2 razy
Jeśli transakcja nie dojdzie do skutku, przelew wraca na nasze konto.
A portal zarobił w ciągu tego czasu na oprocentowanych lokatach ;P
Jak już, to nie za dużo ;)
Cytat:
Promocje trwają zwykle kilkanaście - kilkadziesiąt godzin!
Dodam, iż każda kupiona przeze mnie transakcja została zrealizowana, a mam wykupione już:
- weekend w Krakowie Hotel*** za 349 zł.
- strzyżenie z odżywianiem włosów w salonie urody za 9 zł.
- mycie bezdotykowe suszenie i woskowanie auta za 20 zł. (2 wizyty)
- wypad do kawiarni - ciasto + czekolada dla dwojga za 19 zł.
- 20 zł za kupon o wartości 40 zł. na masaż
- 40 zł za kupon o wartości 100 zł. za kompletną renowację nart
- kolejny fryzjer za 9 zł. z masażem relaksacyjnym głowy
- nie pamiętam ale coś jeszcze ;)
Ostatnio zmieniony przez koniu 2011-03-14, 14:48, w całości zmieniany 1 raz
dostawców usług/towarów/uprawnień* (pośredników) jest wielu, jakie są gwarancje, że jest to pewne i jakie to generuje dodatkowe koszty? co w przypadku gdy nie uzbiera się odpowiednia ilość chętnych na daną ofertę? co ze zwrotem wpłaconych pieniędzy? po jakim czasie są zwracane?... na pewno te informacje są zawarte w regulaminach przedmiotowych pośredników/organizatorów* ale wygodniej jest zapytać kogoś (zaufanego Klubowicza) kto już to przerabia praktycznie... zwłaszcza, że poleca ten system...
Potwornie wielki ten zarobek - kwotakilkudziesięciu złotych, opracentowanie lokat 5% w skali roku, termin kilkudniowy...Uwielbiam takie teorie spiskowe:)
dostawców usług/towarów/uprawnień* (pośredników) jest wielu, jakie są gwarancje, że jest to pewne i jakie to generuje dodatkowe koszty? co w przypadku gdy nie uzbiera się odpowiednia ilość chętnych na daną ofertę? co ze zwrotem wpłaconych pieniędzy? po jakim czasie są zwracane?... na pewno te informacje są zawarte w regulaminach przedmiotowych pośredników/organizatorów* ale wygodniej jest zapytać kogoś (zaufanego Klubowicza) kto już to przerabia praktycznie... zwłaszcza, że poleca ten system...
* niepotrzebne skreślić...
Hmm, co do gwarancji szczegółowo się tym nie interesowałem, ale prawdopodobnie jest odpowiedzialność danego portalu (groupon np. to międzynarodowy, sprawdzony portal) - tu dokładnie nie odpowiem.
Dodatkowych kosztów nie ma żadnych, jednak trzeba uważać jakiego typu kupon nabywamy:
a) "x" zł. zamiast "y" zł. za ........ do wyboru: ............. (patrz cennik) - wtedy płacimy "x", albo "x" + dopłata wg cennika ;)
b) "x" zł. za konkretną usługę - wszystko jest opisane, np. 2 noclegi w hotelu ze śniadaniami i zniżką na aquapark i siłownię :P
W razie braku odpowiedniej liczby chętnych oferta przepada, a kasa wraca na konto, nie wiem po jakim czasie, ale raczej przelew zwrotny jest automatyczny.
Do niedowiarkow - dla swiadczacych uslugi to poprostu reklama - taniej zrobic cos po kosztach (koszt 0zl) niz wykupywac banery czy reklamy w tv - szczegolnie dla lokalnych uslug moze to byc bardzo ciekawa oferta - biznesowo wyglada to tak, ze czasem podobno nawet ciut doplacaja/placa zeby oferta znalazla sie na grouponie - zwraca sie to gdy klient wroci lub przyjda jego znajomi zaciekawieni opowiescia i informacja, ze bylo fajnie.
Z ciekawości zajrzałam. I ciekawi mnie, w jaki sposób należałoby skorzystać np. z tej promocji:
http://www.znizkomania.pl...iast-40-zl.html
Jakoś nie mogę odnaleźć na stronie tego sklepu niczego w cenie 40zł, poza jednym wkładem kolarskim, który raczej wygodną oddychającą odzieżą nie jest
Do niedowiarkow - dla swiadczacych uslugi to poprostu reklama - taniej zrobic cos po kosztach
nie chodzi o brak wiary/zaufania do świadczeniodawcy - bo jemu rzeczywiście zależy na reklamie (taniej lub darmowej) ale system działa poprzez pośredników a z tymi jak pokazuje życie różnie bywa... zawsze w sytuacji jak ktoś utopi kasę to słyszy, że "tanie mięso jedzą psy"... nie ma przy tym znaczenia jak dużą kasę utopił ale, że dał się skusić tanią ofertą (czyt. wyrolować )... - bo tak to działa
Z ciekawości zajrzałam. I ciekawi mnie, w jaki sposób należałoby skorzystać np. z tej promocji:
http://www.znizkomania.pl...iast-40-zl.html
Jakoś nie mogę odnaleźć na stronie tego sklepu niczego w cenie 40zł, poza jednym wkładem kolarskim, który raczej wygodną oddychającą odzieżą nie jest
Ten sklep to akurat porażka ... chciałem kupić polar, a tu ... jeden model :] to jest kupon typu A ;) czyli kupujesz za połowę ceny bon o wartości 40 zł. na cały asortyment - reszte ceny doplacasz.
Ostatnio zmieniony przez koniu 2011-03-14, 19:59, w całości zmieniany 1 raz
to jest kupon typu A ;) czyli kupujesz za połowę ceny bon o wartości 40 zł. na cały asortyment - reszte ceny doplacasz.
A skąd ja mam wiedzieć, że to kupon A, B czy inny jakiś? Tytuł promocji brzmi: Oddychająca, antybakteryjna i wygodna odzież dla aktywnych za 20 zł zamiast 40 zł!
Co do watpliwosci o posrednikow to racja - dlatego osobiscie raczej bym sprawdzal groupon niz jakies polskie wynalazki - zreszta w sprawie podobnego serwisu (aukcje za wykupywane przebicia) z tego co slyszalem juz byly chyba aresztowania ;)
to jest kupon typu A ;) czyli kupujesz za połowę ceny bon o wartości 40 zł. na cały asortyment - reszte ceny doplacasz.
A skąd ja mam wiedzieć, że to kupon A, B czy inny jakiś? Tytuł promocji brzmi: Oddychająca, antybakteryjna i wygodna odzież dla aktywnych za 20 zł zamiast 40 zł!
Taka reklama to wprowadzanie klienta w błąd.
A do CCC idziesz kupić BUTY, czy np. KOZAKI na zimę?
były: 2x Syrena, 3x PF 126, 3x Polonez, Łada 2107, Ford Sierra, Ople: Kadett, Astra, Wartburg 1,3, Audi 80, 3x Citroen BX, Tawria, DACIA 1410, Seat Cordoba, Renault: 21 Nevada, Megane II, Kangoo I, II, Mercedes Vaneo, Daewoo Nubira, 2x Nexia.
Chlopie pracujesz w komisie? Czy moze zaliczyles tyle wozkow na zasadzie kupilem dzis ale po miesiacu juz go nie kochalem i sie pozegnalismy? Niektorzy w zyciu nie mieli tyle kobiet Osobiscie nie wierze w reinkarnacje
Ostatnio zmieniony przez Daster 2011-03-14, 21:55, w całości zmieniany 1 raz
Witajcie, z groupona, citydeal itp korzystałem już wiele razy :) najczęściej były to restauracje, raz nie uzbierała się odpowiednia liczba osób następnego dnia miałem kasę zpowrotem;)
Pozdrawiam
A do CCC idziesz kupić BUTY, czy np. KOZAKI na zimę?
Nie rozumiem pytania Poza tym, nie kupuję w CCC z powodu nieprzychylnych opinii wielu znajomych
No to tak samo jak np ODZIEŻ a POLAR
CCC dobre jest - w 2 lata zajedziesz buty, oddadzą kasę i w nowych śmigasz "za darmo" tylko się wycwanili i zmieniają kolekcje, żeby nie kupować co jakiś czas tych samych modeli butów, a starych w nowym pudełku na wymianę nie przynosić :P
Ostatnio zmieniony przez koniu 2011-03-14, 22:03, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum