Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
ZNIŻKOMANIA :)
Autor Wiadomość
koniu 

Marka: Lancia
Model: Ypsilon
Silnik: 1.2
Rocznik: 2016
Wysłany: 2011-03-14, 14:37   ZNIŻKOMANIA :)

Dla nieobeznanych w temacie:

www.znizkomania.pl - portal, który zbiera oferty tzw. "zakupów grupowych" z innych portali typu Groupon, Gruper, MyDeal itp.

Jak to działa?
Wybieramy interesującą nas ofertę, "kupujemy" i zostajemy przeniesieni na macierzysty portal, gdzie po zarejestrowaniu wykonujemy przelew i czekamy, czy znajdzie się odpowiednia liczba osób, potrzebna do tego, aby zniżka została uruchomiona (przy każdej ofercie są opisane ograniczenia). Po transakcji otrzymujemy kupon, dzięki któremu skorzystamy z oferty (podając kody zabezpieczające z kuponu). Promocje sięgają nawe 90%! Dotyczy takich rzeczy, jak wyjazdy wakacyjne / weekendowe, myjnie samochodowe, wybielanie zębów :mrgreen: i wiele wiele innych. Promocje trwają zwykle kilkanaście - kilkadziesiąt godzin! i bywają ograniczenia w liczbie kuponów. Gorąco polecam :)

PS. Jeśli transakcja nie dojdzie do skutku, przelew wraca na nasze konto.
PS2. Czas na realizację kuponu to zwykle kilka miesięcy.
Ostatnio zmieniony przez koniu 2011-03-14, 14:42, w całości zmieniany 2 razy  

mrówa 

Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,4 MPI
Rocznik: 2010
Wersja: Arctica 5 os.
Wysłany: 2011-03-14, 14:41   Re: ZNIŻKOMANIA :)

koniu napisał/a:
Jeśli transakcja nie dojdzie do skutku, przelew wraca na nasze konto.

A portal zarobił w ciągu tego czasu na oprocentowanych lokatach ;P

koniu 

Wysłany: 2011-03-14, 14:43   Re: ZNIŻKOMANIA :)

mrówa napisał/a:
koniu napisał/a:
Jeśli transakcja nie dojdzie do skutku, przelew wraca na nasze konto.

A portal zarobił w ciągu tego czasu na oprocentowanych lokatach ;P

Jak już, to nie za dużo ;)
Cytat:
Promocje trwają zwykle kilkanaście - kilkadziesiąt godzin!

Dodam, iż każda kupiona przeze mnie transakcja została zrealizowana, a mam wykupione już:
- weekend w Krakowie Hotel*** za 349 zł.
- strzyżenie z odżywianiem włosów w salonie urody :-P za 9 zł.
- mycie bezdotykowe suszenie i woskowanie auta za 20 zł. (2 wizyty)
- wypad do kawiarni - ciasto + czekolada dla dwojga za 19 zł.
- 20 zł za kupon o wartości 40 zł. na masaż
- 40 zł za kupon o wartości 100 zł. za kompletną renowację nart
- kolejny fryzjer za 9 zł. z masażem relaksacyjnym głowy :-P
- nie pamiętam ale coś jeszcze ;)
Ostatnio zmieniony przez koniu 2011-03-14, 14:48, w całości zmieniany 1 raz  

TD Pedro 

Model: Duster 4WD
Silnik: 1,6 16V + LPG
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2011-03-14, 14:45   

dostawców usług/towarów/uprawnień* (pośredników) jest wielu, jakie są gwarancje, że jest to pewne i jakie to generuje dodatkowe koszty? co w przypadku gdy nie uzbiera się odpowiednia ilość chętnych na daną ofertę? co ze zwrotem wpłaconych pieniędzy? po jakim czasie są zwracane?... na pewno te informacje są zawarte w regulaminach przedmiotowych pośredników/organizatorów* ale wygodniej :-P jest zapytać kogoś (zaufanego Klubowicza) kto już to przerabia praktycznie... :lol: :-) zwłaszcza, że poleca ten system...

* niepotrzebne skreślić...

benny86 

Marka: Chevy
Model: Aveo
Rocznik: 2009
Wysłany: 2011-03-14, 14:50   

Potwornie wielki ten zarobek - kwotakilkudziesięciu złotych, opracentowanie lokat 5% w skali roku, termin kilkudniowy...Uwielbiam takie teorie spiskowe:)

koniu 

Wysłany: 2011-03-14, 14:54   

TD Pedro napisał/a:
dostawców usług/towarów/uprawnień* (pośredników) jest wielu, jakie są gwarancje, że jest to pewne i jakie to generuje dodatkowe koszty? co w przypadku gdy nie uzbiera się odpowiednia ilość chętnych na daną ofertę? co ze zwrotem wpłaconych pieniędzy? po jakim czasie są zwracane?... na pewno te informacje są zawarte w regulaminach przedmiotowych pośredników/organizatorów* ale wygodniej :-P jest zapytać kogoś (zaufanego Klubowicza) kto już to przerabia praktycznie... :lol: :-) zwłaszcza, że poleca ten system...

* niepotrzebne skreślić...

Hmm, co do gwarancji szczegółowo się tym nie interesowałem, ale prawdopodobnie jest odpowiedzialność danego portalu (groupon np. to międzynarodowy, sprawdzony portal) - tu dokładnie nie odpowiem.

Dodatkowych kosztów nie ma żadnych, jednak trzeba uważać jakiego typu kupon nabywamy:
a) "x" zł. zamiast "y" zł. za ........ do wyboru: ............. (patrz cennik) - wtedy płacimy "x", albo "x" + dopłata wg cennika ;)
b) "x" zł. za konkretną usługę - wszystko jest opisane, np. 2 noclegi w hotelu ze śniadaniami i zniżką na aquapark i siłownię :P

W razie braku odpowiedniej liczby chętnych oferta przepada, a kasa wraca na konto, nie wiem po jakim czasie, ale raczej przelew zwrotny jest automatyczny.

RnR 

Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5 dCi 110
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate
Wysłany: 2011-03-14, 18:52   

Do niedowiarkow - dla swiadczacych uslugi to poprostu reklama - taniej zrobic cos po kosztach (koszt 0zl) niz wykupywac banery czy reklamy w tv - szczegolnie dla lokalnych uslug moze to byc bardzo ciekawa oferta - biznesowo wyglada to tak, ze czasem podobno nawet ciut doplacaja/placa zeby oferta znalazla sie na grouponie - zwraca sie to gdy klient wroci lub przyjda jego znajomi zaciekawieni opowiescia i informacja, ze bylo fajnie.

mrówa 

Wysłany: 2011-03-14, 19:45   

Z ciekawości zajrzałam. I ciekawi mnie, w jaki sposób należałoby skorzystać np. z tej promocji:
http://www.znizkomania.pl...iast-40-zl.html
Jakoś nie mogę odnaleźć na stronie tego sklepu niczego w cenie 40zł, poza jednym wkładem kolarskim, który raczej wygodną oddychającą odzieżą nie jest :lol:

TD Pedro 

Model: Duster 4WD
Silnik: 1,6 16V + LPG
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2011-03-14, 19:50   

RnR napisał/a:
Do niedowiarkow - dla swiadczacych uslugi to poprostu reklama - taniej zrobic cos po kosztach

nie chodzi o brak wiary/zaufania do świadczeniodawcy - bo jemu rzeczywiście zależy na reklamie (taniej lub darmowej) :lol: ale system działa poprzez pośredników a z tymi jak pokazuje życie różnie bywa... zawsze w sytuacji jak ktoś utopi kasę to słyszy, że "tanie mięso jedzą psy"... nie ma przy tym znaczenia jak dużą kasę utopił ale, że dał się skusić tanią ofertą (czyt. wyrolować :-( )... :-P - bo tak to działa

koniu 

Wysłany: 2011-03-14, 19:59   

mrówa napisał/a:
Z ciekawości zajrzałam. I ciekawi mnie, w jaki sposób należałoby skorzystać np. z tej promocji:
http://www.znizkomania.pl...iast-40-zl.html
Jakoś nie mogę odnaleźć na stronie tego sklepu niczego w cenie 40zł, poza jednym wkładem kolarskim, który raczej wygodną oddychającą odzieżą nie jest :lol:

Ten sklep to akurat porażka ... chciałem kupić polar, a tu ... jeden model :] to jest kupon typu A ;) czyli kupujesz za połowę ceny bon o wartości 40 zł. na cały asortyment - reszte ceny doplacasz.
Ostatnio zmieniony przez koniu 2011-03-14, 19:59, w całości zmieniany 1 raz  

mrówa 

Wysłany: 2011-03-14, 20:07   

koniu napisał/a:
to jest kupon typu A ;) czyli kupujesz za połowę ceny bon o wartości 40 zł. na cały asortyment - reszte ceny doplacasz.

A skąd ja mam wiedzieć, że to kupon A, B czy inny jakiś? Tytuł promocji brzmi: Oddychająca, antybakteryjna i wygodna odzież dla aktywnych za 20 zł zamiast 40 zł!

Taka reklama to wprowadzanie klienta w błąd.

RnR 

Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5 dCi 110
Rocznik: 2011
Wysłany: 2011-03-14, 20:42   

Co do watpliwosci o posrednikow to racja - dlatego osobiscie raczej bym sprawdzal groupon niz jakies polskie wynalazki - zreszta w sprawie podobnego serwisu (aukcje za wykupywane przebicia) z tego co slyszalem juz byly chyba aresztowania ;)

koniu 

Wysłany: 2011-03-14, 20:45   

mrówa napisał/a:
koniu napisał/a:
to jest kupon typu A ;) czyli kupujesz za połowę ceny bon o wartości 40 zł. na cały asortyment - reszte ceny doplacasz.

A skąd ja mam wiedzieć, że to kupon A, B czy inny jakiś? Tytuł promocji brzmi: Oddychająca, antybakteryjna i wygodna odzież dla aktywnych za 20 zł zamiast 40 zł!

Taka reklama to wprowadzanie klienta w błąd.

A do CCC idziesz kupić BUTY, czy np. KOZAKI na zimę? :->

mrówa 

Wysłany: 2011-03-14, 20:48   

A do CCC idziesz kupić BUTY, czy np. KOZAKI na zimę? :-> [/quote]

Nie rozumiem pytania ;-) Poza tym, nie kupuję w CCC z powodu nieprzychylnych opinii wielu znajomych :lol:

Daster 

Marka: Dacia, BMW
Model: Duster, Seria 5 E39
Silnik: 1.6/105KM, 3.0/231KM
Rocznik: 2010, 2002
Wysłany: 2011-03-14, 21:52   

TD Pedro napisał/a:
były: 2x Syrena, 3x PF 126, 3x Polonez, Łada 2107, Ford Sierra, Ople: Kadett, Astra, Wartburg 1,3, Audi 80, 3x Citroen BX, Tawria, DACIA 1410, Seat Cordoba, Renault: 21 Nevada, Megane II, Kangoo I, II, Mercedes Vaneo, Daewoo Nubira, 2x Nexia.

Chlopie pracujesz w komisie? Czy moze zaliczyles tyle wozkow na zasadzie kupilem dzis ale po miesiacu juz go nie kochalem i sie pozegnalismy? Niektorzy w zyciu nie mieli tyle kobiet :lol: Osobiscie nie wierze w reinkarnacje 8-)

Ostatnio zmieniony przez Daster 2011-03-14, 21:55, w całości zmieniany 1 raz  

lukkas 

Silnik: 1.5 dCi
Wysłany: 2011-03-14, 22:01   

Witajcie, z groupona, citydeal itp korzystałem już wiele razy :) najczęściej były to restauracje, raz nie uzbierała się odpowiednia liczba osób następnego dnia miałem kasę zpowrotem;)
Pozdrawiam

koniu 

Wysłany: 2011-03-14, 22:02   

mrówa napisał/a:
A do CCC idziesz kupić BUTY, czy np. KOZAKI na zimę? :->

Nie rozumiem pytania ;-) Poza tym, nie kupuję w CCC z powodu nieprzychylnych opinii wielu znajomych :lol:

No to tak samo jak np ODZIEŻ a POLAR ;-)

CCC dobre jest - w 2 lata zajedziesz buty, oddadzą kasę i w nowych śmigasz "za darmo" :lol: tylko się wycwanili i zmieniają kolekcje, żeby nie kupować co jakiś czas tych samych modeli butów, a starych w nowym pudełku na wymianę nie przynosić :P
Ostatnio zmieniony przez koniu 2011-03-14, 22:03, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu