_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Chciałoby się powiedzieć "nareszcie" - i to głównie ze względu na odbiór marki. W rachunku firmowym mniej się patrzy na znaczek, a bardziej na przyziemne sprawy - cena zakupu i eksploatacji, awaryjność - które są silnymi stronami Logana . Myślę więc, że wielu przedsiębiorców może się skusić - a po sprawdzeniu w boju wersji "roboczej" poniesie w polskie społeczeństwo dobrą opinię o nowej Dacii (:
Tylko żeby nie musieli czekać po pół roku na auto...
Kto wie, kto wie... a może pojawienie się tego auta obudzi w Tobie chęć jego posiadania i zainspiruje Cię wkrótce do jakiegoś świetny pomysł na własny biznes? Wtedy jak znalazł... (;
Ostatnio zmieniony przez laisar 2008-02-20, 10:52, w całości zmieniany 1 raz
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-02-20, 10:06
laisar napisał/a:
Kto wie, kto wie... a może pojawienie się tego auta obudzi w Tobie chęć jego posiadania i zainspiruje Cię wkrótce do jakiegoś świetny pomysł na własny biznes? Wtedy jak znalazł... (;
Oj Kolego, czyTy uważasz, że jestem przeciwnikiem prowadzenia biznesu, pick-upów itp? Ale tak się sklada, ze logan pick-up jest spełnieniem mojego poglądu na tą kwestię. Auto typowo użytkowe, które nie udaje limuzyny, którego raczej nie da się wykorzystać do zadawania szyku czy niezgodnie z przeznaczeniem (tj działalnością). I tu nie mam żadnych wątpliwości co do celowości rozliczenia VATu, amortyzacji itp.
czy Ty uważasz, że jestem przeciwnikiem prowadzenia biznesu, pick-upów itp?
Prawdę mówiąc odpowiadałem dogberry'emu (na wszelki wypadek dodałem cytat)... i choć tutaj absolutnie nie piłem do Ciebie, to przyznam, że odpowiedź twierdząca na Twoje pytanie powyżej przyszłaby mi do głowy, gdybym miał się opierać tylko na wrażeniach z tej drugiej dyskusji. Bardzo się jednak cieszę, że to mylne wrażenie [: A żeby dodatkowo wzmocnić ten konstruktywno-zgodnościowy trend podkreślę (choć wydaje mi się, że dość jasno o tym pisałem), że dla odmiany ja wcale nie uważam, że jeśli chodzi o przedsiębiorców, to wszystko jest w idealnym porządku. Jak wszędzie - jest wiele nieuczciwości, zarówno w postaci jawnie przestępczych przekrętów, jak i "tylko" naciągania oraz omijania prawa. Nie zgodzę się tylko na twierdzenie, że dotyczy to większości podmiotów gospodarczych. Choć wcale niewykluczone, że z powodu wielu bzdurnych przepisów jedyne naprawdę 100% uczciwe firmy to te które przez swą ideową uczciwość... splajtowały ):
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-02-20, 12:09
[quote="laisar"]
jan ostrzyca napisał/a:
Prawdę mówiąc odpowiadałem dogberry'emu :
Masz rację, wciąłem się przez niedopatrzenie. Pozdrawiam.
Wysłany: 2008-02-21, 10:48 a jaka to versiunea ? ;-)
...i mógłby wyglądać np tak jak na złączonym obrazku stworzonym w 15 min.
Jest to krzyżówka upickupionego MCV z dachem opuszczonym do poziomu sedana.
PLS: Nie kopcie mnie za ten obrazek
Obrazek spoko, ale pomysł ma niestety jedną poważna wadę - przynajmniej z punktu widzenia polskiego prawa podatkowego: długość bagażnika jest mniejsza od długości kabiny pasażerskiej, ergo limit odliczenia VAT jest jak dla zwykłej osobówki.
Całość miałaby większy sens, gdyby aktualna paka pikapa (; była "doklejona" do kabiny np sedana - ale marnie to widzę, bo wymagałoby to zupełnie nowej płyty podłogowej: całkowita długość byłaby na tyle duża że chyba aktualne rozwiązanie konstrukcyjne nie wytrzymałoby tej dodatkowej przedłużki bez jakiegoś wzmocnienia. A wszystko to skutkowałoby utratą najważniejszej chyba cechy Logana: niskiej ceny.
To już chyba mimo wszystko prościej i taniej ciągać przyczepkę za zwykłym Loganem (wszystko jedno - sedanem czy kombi)...
Marka: KIA
Model: Rio
Silnik: 1.4 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 1371 Skąd: Warmia
Wysłany: 2008-02-21, 11:51
To nie koniecznie musi byc wersja czterodrzwiowa. Wystarczylaby mala rezerwowa kanapa z tylu i nadwozie dwudrzwiowe. Byloby to lepsze rozwiazanie, ale ztcw producent tego nie przewiduje.
Oj chyba nie Wole ten co teraz
_________________ Od 23-11-2007 do 29-10-2009r. przejechane 162 939 kilometrów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum